VÂRSTNICII CARE SE SIMT TINERI TRĂIESC MAI MULT...

Distribuie pe:

Cercetătorii germani de la Centrul Național de Gerontologie, citați de descopera.ro, susțin că adulții în vârstă care se simt tineri tind să fie într-o formă mai bună în privința sănătății și să trăiască mai mult. Acest sentiment include și energia de recreere, activități de fitness și creativitate.

 “În studiul nostru, am analizat timp de trei ani datele a 5.039 de participanți cu vârste de peste 40 de ani. Aceștia erau chestionați în privința relației pe care o au cu stresul și starea de sănătate și de bine.

Participanții care au raportat mai mult stres în viața lor au experimentat un declin în privința sănătății în cei trei ani de studiu, această relație fiind mai puternică pentru participanții mai în vârstă.

Să te simți mai tânăr față de vârsta pe care o ai deja este un aspect asociat cu o legătură mai slabă dintre stres și sănătate. Cu alte cuvinte, această stare te ajută să ameliorezi efectele stresului, ceea ce joacă un rol important în menținerea sănătății odată ce îmbătrânești.

Pentru a-i ajuta pe participanți să se simtă mai tineri, i-am ajutat la reducerea problemelor produse de stres, dar și la îmbunătățirea sănătății în rândul adulților în vârstă. Totuși, sunt necesare mai multe studii pentru a ajuta determinarea intervențiilor necesare.

Așadar, dacă te întrebi ce e de făcut în acest sens, recomandăm ca pur și simplu să îți schimbi mentalitatea și să faci efortul de a aduce câteva modificări în stilul de viață și în rutina de zi cu zi, pentru că schimbările mici îți pot transforma viața în bine.

Joacă-te (fie că este vorba de un joc, un sport sau o interacțiune socială); râzi cu poftă (cel puțin o dată pe zi, fie singur, urmărind o comedie bună, fie în compania prietenilor); învață (încearcă un nou hobby care să îți permită să explorezi ceva nou); explorează (fii curios, pune întrebări, nu te rușina că nu le știi pe toate); fii spontan (caută noi aventuri, urmează-ți instinctul, ascultă-ți inima).

În mod sigur, te poți simți mai tânăr dacă îți oferi timp să meditezi, să râzi și să înveți noi subiecte. De asemenea, poți lupta împotriva efectelor devastatoare produse de stres (înscrie-te într-un program de eliminare a stresului, crește activitatea fizică și ieși cât poți de des cu prietenii și familia).

Urmând aceste sfaturi, îți îmbunătățești mult starea de spirit și, implicit, vei trăi mai mult și mai bine”, ne asigură oamenii de știință germani. (L.P.)

Lasă un comentariu