INDEMNIZAȚII DE GRATITUDINE PENTRU VETERANII DE RĂZBOI

Distribuie pe:

În ședința de miercuri, 9 iunie 2021, Guvernul României a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru completarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război. „Prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor și văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata.

Pentru anul în curs, aceasta va fi în valoare de 2.690 lei, sumă neimpozabilă. Indemnizația de gratitudine nou-introdusă se va cumula cu indemnizația de care beneficiau, până acum, invalizii, veteranii și văduvele de război.

Statul român își exprimă astfel recunoștința, respectul și admirația față de cei care și-au pus viața în slujba țării, venind cu o reparație morală și materială, care să contribuie la asigurarea unui venit suplimentar pentru aceste categorii de beneficiari.

Noua indemnizație se va acorda doar titularilor, nu și urmașilor acestora. În România, conform evidențelor oficiale, existau, la momentul adoptării Ordonanței de Urgență, un număr de 2.521 de beneficiari ai acestui drept”, precizează Ministerul Apărării Naționale.

Lasă un comentariu