ÎNTÂLNIRE DE GRADUL III

Distribuie pe:

VLADIMIR PUTIN A SOSIT LA GENEVA PENTRU ÎNTÂLNIREA CU JOE BIDEN

Președintele rus Vladimir Putin a sosit miercuri la Geneva pentru primul său summit cu omologul său american Joe Biden, o reuniune destinată să aplaneze tensiunile dintre cele două țări și să identifice posibile puncte de convergență, potrivit agențiilor internaționale de presă.

Avionul președintelui rus a aterizat pe aeroportul internațional din Geneva la ora locală 12.27 (10.27 GMT). Vladimir Putin nu a dorit o ceremonie specială de primire din partea autorităților locale și trebuie să se îndrepte imediat spre locul summitului: Vila La Grange, o clădire magnifică din secolul al XVIII-lea, cu o priveliște uluitoare spre lacul Leman.

Cel de-al 46-lea președinte american a adoptat în ultimele zile un ton foarte ferm față de liderul forte de la Kremlin pentru a marca mai bine contrastul cu perioada de ambiguitate a predecesorului său republican, Donald Trump, conform agenției franceze de presă.

CEI DOI LIDERI AU CONVENIT CA AMBASADORII CELOR DOUĂ ȚĂRI SĂ REVINĂ LA POST

Președintele american și cel rus, Joe Biden și Vladimir Putin, au convenit în cadrul primului lor summit ca ambasadorii celor două țări să revină la post, după ce au fost retrași mai devreme în acest an, relatează agențiile internaționale de presă.

Președintele rus a declarat jurnaliștilor în conferința sa de presă separată de după summit că întâlnirea a fost una constructivă, s-a desfășurat fără ostilitate și a demonstrat dorința celor doi lideri de a se înțelege.

Putin a mai afirmat că Rusia și SUA au o responsabilitate comună față de stabilitatea nucleară și vor purta discuții asupra unor posibile modificări ale Noului Tratat Start, recent înnoit.

Biden le-a semnalat jurnaliștilor că totul este “ok” - “thumbs-up” - la plecarea de la întâlnire, înainte de a intra în limuzina prezidențială.

JOE BIDEN A AVUT DOUĂ CADOURI PENTRU PREȘEDINTELE RUS, IAR AMBELE AU O ÎNSEMNĂTATE FOARTE IMPORTANTĂ PENTRU RELAȚIA DINTRE STATELE UNITE ȘI RUSIA

Cele două cadouri pe care le-a făcut președintele american sunt o pereche de ochelari de soare și o statuie cu un bizon.

Astfel, referitor la primul dintre aceste daruri, un oficial de la Casa Albă a spus că este vorba de o pereche de ochelari de soare Aviators, care au semnificație specifică în acest context.

Acești ochelari sunt cei livrați armatei americane, precum și partenerilor din NATO ale Statelor Unite. Aceștia sunt de foarte bună calitate și reprezintă și un fel de a spune că SUA doresc ca Rusia să le fie partener, nu dușman.

Care este al doilea cadou pe care l-a oferit Joe Biden?

Acesta are semnificații speciale atât pentru SUA, cât și pentru Rusia. Bizonul este văzut drept un animal al puterii, rezistenței și chiar a fost celebrat drept mamiferul național al SUA.

De asemenea, bizonul este la loc de cinste și în Rusia, unde el a fost reintrodus în sălbăticie, după ce a dispărut complet din habitatul său natural în anul 1927.

Lasă un comentariu