DE CE PREFERĂ UNII BĂRBAȚI FEMEILE MAI ÎN VÂRSTĂ

Distribuie pe:

Cuplurile în care bărbatul este mult mai “matur” decât partenera lui sunt, oarecum, tolerate de societate, însă atunci când femeia este mai în vârstă “gura lumii” nu încetează să o blameze pe aceasta, ca fiind manipulatoare, egoistă și “corupătoare” de tinerei.

În acest sens, poate cel mai edificator exemplu este cel al actualului președinte al Franței, Emmanuel Macron, și al soției sale, Brigitte, mai în vârstă decât el cu... 25 de ani. Ei au demonstrat, încă de la începutul relației, că sunt un cuplu solid și fericit, ținându-se de mână și susținându-se moral și emoțional, ori de câte ori ies în public.

Pentru aceste relații reușite, psihologii au o explicație cât se poate de realistă. Iată de ce bărbații tineri preferă femeile mature:

Încrederea în sine - Femeile trecute de prima tinerețe știu ce vor de la viață și de la o relație amoroasă, sunt mai încrezătoare în propriile forțe și nu mai pierd timpul cu nimicuri, își stabilesc mai bine prioritățile și, nu în ultimul rând, se bucură mai mult de viață și de ceea ce îi poate oferi cel de lângă ea.

Maturitatea emoțională - O parteneră mai matură poate aduce stabilitate în viața partenerului ei, care încă mai bâjbâie în ceea ce privește cariera lui și restul alegerilor pe care le are de făcut. Ea îl poate ajuta pe junele de lângă ea să se maturizeze mai repede, să descopere ce vrea și el de la viață și de la o relație sentimentală. Bărbații tineri sunt mai plăcut impresionați de o femeie care este un partener egal și nu de cineva care depinde în mare măsură de ei.

Experiența de viață - Un partener mai mare poate deveni mentor, un adevărat ghid pentru cel care încă nu și-a trasat prea bine drumul pe care dorește să îl străbată în viață. Experiența ei îi este utilă și lui, iar greșelile ei îi pot servi tânărului, astfel încât să nu mai comită și el aceleași greșeli. E de-a dreptul satisfăcător să constați că nu îți pierzi timpul cu cineva care pășește prin viață, la fel de nesigur ca tine.

Independența financiară - Elegant este ca, atunci când cuplul iese în oraș, el să plătească cheltuielile amândurora, însă acest lucru poate deveni o povară pentru cineva la început de drum, care nu beneficiază încă de un venit consistent. În cazul unei relații cu o femeie mai în vârstă, este mai previzibil ca ea să nu accepte decât o plată jumătate - jumătate. (L.P.)

Lasă un comentariu