OBIECTIVUL PRIORITAR AL POPORULUI ROMÂN ESTE REINTEGRAREA TERITORIILOR ROMÂNEȘTI DIN RĂSĂRIT

Distribuie pe:

- CONVORBIRI CU LIVIU PETRINA, PREȘEDINTELE PARTIDULUI CORECTEI GUVERNĂRI -

- Cu ce sentimente veniți la Chișinău?

- Dorim să le spunem fraților noștri de la est de Prut că suntem mereu alături de dânșii. Să le spunem, repetat, că elita românească de la București, din Țara care așteaptă Reîntregirea, înțelege bine ceea ce ne spunea, cândva, regretatul mare scriitor și om politic Nicolae Dabija, nouă, celor din dreapta Prutului: “Dacă nu era jertfa Basarabiei, care să-i oprească pe ruși la Prut, astăzi ați fi vorbit la fel de stâlcit Limba Română, ca și noi, și v-ați fi bocit și domniile voastre rudele rămase în Siberia, cea care ne mai amenință, cu la fel de multe lacrimi!

Salvați-vă, salvându-ne!

E mesajul Basarabiei înstrăinate, care orbecăiește de 200 de ani în drumul ei, cu speranța că va ajunge, în sfârșit, Acasă.

- Ce întâlniri, ce mesaje aveți pentru clasa politică de la Chișinău?

- Acum, când vorbim în drum spre Chișinău, pot să vă spun că am solicitat primiri la instituțiile și organizațiile potrivite de la Chișinău.

Doamnei Președinte Maia SANDU, felicitând-o direct, dorim să-i spunem și personal bucuria ce o nutrim, văzând victoria sa în alegerile de anul trecut. L-a înlăturat pe renegatul Dodon, o rușine insuportabilă pe obrazul României. Elita politică de la București consideră succesul Președintei o mare victorie a românității.

Salutăm cu respect și apreciere pozitivă și celelalte acțiuni responsabile întreprinse de Președinta Sandu și de Curtea Constituțională de la Chișinău: anularea Legii dodoniste din 16 decembrie 2020 și re-instaurarea oficială a Adevărului Etern: Limba de Stat în Republica Moldova este Limba Română; dizolvarea unui “parlament” care uzurpase instituția însăși etc. Am fost impresionați de înțeleapta decizie luată în momentul când ne-a părăsit strălucitul scriitor și om politic Nicolae Dabija: a proclamat doliu național. Să știți că această decizie s-a extins peste întreg Sapțiul Etnic Românesc, a fost un balsam peste durerea resimțită de toți românii, la plecarea marelui Nicolae Dabija.

Dorim, apoi, să-i urăm, desigur, succes în alegerea unui parlament vrednic, atât de necesar pentru împlinirea idealurilor ce ne animă.

- Ce alte întâlniri preconizați?

- Avem dorința de a fi primiți la ambele Mitropolii, la conducerile partidelor politice.

- Care este mesajul dumneavoastră principal?

- Noi credem, cu tărie, că cine acționează pentru REUNIREA BASARABIEI cu ROMÂNIA, respectă și împlinește DECLARAȚIA de INDEPENDENȚĂ din 1991.

Singura soluție morală și legală pentru teritoriile românești răsăritene este reunirea lor cu Patria-mamă.

Obiectivul prioritar al neamului românesc este astăzi - după ce am intrat în NATO și în Uniunea Europeană - integrarea între Frontierele Statului Român a Teritoriilor Românești din Răsărit.

Poporul Român are dreptul la reîntregire. Acest drept este indiscutabil, inalienabil și imprescriptibil. Acest drept este întreg, neatins și nealterat, după legile internaționale azi în vigoare.

Acest drept nu poate fi anulat de o crimă (Pactul Ribbentrop-Molotov), nici de efectele crimei, nici de faptele care continuă actul criminal și care contravin în mod evident dreptului internațional în vigoare.

A revendica acest drept - având probe inatacabile, în mod pașnic și civilizat, dar cu hotărâre deplină - este normal, moral și legal.

A acționa pentru reunire este o obligație permanentă a unui stat responsabil, o datorie creștină și patriotică a fiecărui român.

- Eliminarea urmărilor Pactului Ribbentrop-Molotov este cerută de toată lumea.

- Da, așa este. Reunirea Basarabiei, administrată astăzi ca Republica Moldova, este un act benefic și necesar din punct de vedere moral-juridic: se face dreptate unor oameni care au suferit enorm din cauza ocupației și terorilor ruso-comuniste, perpetuate până astăzi.

Reunirea este un act benefic și necesar din punct de vedere politico-strategic: răspunde intereselor legitime ale României, Rusiei, Uniunii Europene și ale NATO, asigură pacea în Centrul și Estul Europei.

Reunirea este un act benefic și necesar din punct de vedere pragmatic: este timpul să se pună capăt unei situații rezultate dintr-o cârdășie comunisto-nazistă - Pactul Ribbentrop-Molotov - condamnate de toate normele dreptului internațional, este timpul să se deschidă larg calea pentru, extinderea democrației și a dezvoltării relațiilor dintre popoarele Europei Centrale și de Răsărit.

- Cum vedeți evoluția situației în viitorul imediat?

- Teritoriile Românești din Răsărit, administrate astăzi ca Republica Moldova, sunt ținta lăcomiei Rusiei, fiind opresate religios, lingvistic, cultural, mediatic, economic și militar. La frontiera de Est a Uniunii Europene și a NATO este o situație dramatică, dreptul la identitate națională și la reunirea cu Patria românilor de pe malul stâng al Prutului este negat în mod sistematic de manevrele imperialiste ale Rusiei.

Este și în interesul poporului rus ca liderii acestei mari puteri să contribuie la rezolvarea situației.

Noul PNȚCD, continuator legitim al Partidului Istoric PNȚCD, ale cărui idealuri le duce mai departe, constată că toate evenimentele care au avut loc după căderea comunismului, în aceste trei decenii, arată limpede, repetăm, că singura soluție morală și legală pentru teritoriile românești răsăritene este reunirea lor cu Patria-mamă România.

Poporul Român are dreptul la reîntregire.

Independența “Republicii Moldova” este un pas spre reunirea cu România. Recunoașterea de către București a Republicii Moldova s-a făcut condiționat de promovarea acestui proces al reunirii.

Este urgentă o soluție pașnică, în spirit creștin-european. America, Uniunea Europeană și NATO trebuie să treacă urgent Prutul, în spirit moral și legal, să elibereze teritoriile românești din răsărit de sub ocupația neo-comunistă rusească, să le readucă în Europa Creștină și Democrată, între Frontierele Statului Român.

Cine acționează pentru reunirea Basarabiei cu România respectă și împlinește spiritul și litera Declarației de Independență din 1991.

Lasă un comentariu