FLOTA ISU MUREȘ ESTE MAI BOGATĂ

Distribuie pe:

Miercuri, 23 iunie 2021, am asistat la un moment de o înaltă caritate, Fundația Mihai Eminescu Trust din municipiul Sighișoara a donat Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș o autospecială de transport victime în caz de accident ori dezastru, în afara oricărei amenințări de natură biologică.

Predarea cheilor autospecialei a avut loc la sediul Detașamentului de Pompieri din municipiul Sighișoara, într-un cadru festiv. Președintele fundației, doamna Caroline Fernolend, i-a înmânat cheile domnului Inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș, colonel Călin-Ioan HANDREA. La eveniment au participat: prefectul județului Mureș, doamna Cristina-Mara TOGĂNEL, primarul municipiului Sighișoara, domnul Ioan-Iulian SÎRBU, șeful UPU SMURD Târgu-Mureș, doamna doctor Maria SALANȚA, și personal din cadrul ISU Mureș.

Autospeciala a fost prezentată de către șeful Centrului de Formare Formatori și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din cadrul ISU Mureș, domnul căpitan Alin MOLDOVAN. Aceasta este utilizată pentru transportul pacienților înalt contagioși. Autospeciala este realizată pe un șasiu Mercedes Sprinter, pe care s-a amplasat o suprastructură din panouri sandwich, placate pe interior cu inox, ceea ce permite utilizarea celor mai puternici agenți dezinfectanți.

În încheiere, amintim că Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș colaborează cu Fundația Mihai Eminescu Trust de aproape 10 ani. Pe această cale, dorim să mulțumim Fundației Mihai Eminescu Trust pentru sprijinul acordat comunității prin donarea Autospecialei pentru transportul pacienților înalt contagioși.

De asemenea, mulțumim invitaților care și astăzi au fost alături de noi.

Lasă un comentariu