REZULTATELE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2021 (ÎNAINTE DE CONTESTAȚII)

Distribuie pe:

Rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională de absolvenții clasei a VIII-a (înainte de contestații) au fost centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

În județul nostru, 2.478 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 73,5%.  1 candidat a încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2.457 candidați (72,6%), iar 4 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 2.115 candidați (62,64%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 21 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La limba și literatura maternă, 1.101 candidați au obținut note mai mari sau egale cu 5, iar 5 candidați au obținut nota 10 (zece) la limba maghiară și 2 candidați au obținut nota 10 (zece) la limba germană.

Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie, am aflat de la prof. drd. Sabin-Gavril PĂȘCAN, inspector școlar general la IȘJ Mureș.

Contestațiile pot fi depuse și astăzi, 30 iunie (în intervalul orar 8 - 12). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Conform datelor puse la dispoziție de Ministerul Educației, la nivel național, 120 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen, pot susține aceste probe în etapa specială (5 - 12 iulie). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, probele desfășurate în perioada 22 - 25 iunie 2021 le sunt recunoscute.

Lasă un comentariu