LOCKDOWN ÎN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Da, Târgu-Mureșul este în lockdown. Este total izolat și i se interzice accesul la progres, civilizație, curățenie, turism și dezvoltare. Orașul este în paragină, este la cel mai real mod.... murdar, invadat de bălării și gunoaie. Este un muzeu în care se expune, în timp real, neputința, dezinteresul, lucrul prost făcut, lipsa de respect..., și este, în același timp, o piață de vechituri. Locația unde efectiv este piața de vechituri este doar o aripă, din întreg ansamblul, care a fost închisă, temporar, deci, ca imaginea dezastrului social, administrativ să fie completă, se va deschide.

Orașul este închis, se zbate între viață și moarte și nici o “mască”, cum ar fi Zilele Târgumureșene, sau alte evenimente așa-zis culturale, nu vor putea acoperi și proteja orașul de cancerul dezordinii, mizeriei, sfidării și al indiferenței care îl macină.

Sunt târgumureșeancă și mereu mi-au plăcut evenimentele acestui oraș. Ne mândream cu orașul nostru, ne bucuram de ieșirile în Cetate unde vedeai oameni stând la o bere, ascultând muzică, socializând, cântând, bucurându-se de aerul de sărbătoare care, chiar, se simțea. Dar, acum, când orașul a devenit o “vechitură”, nu cred că avem ce sărbători. Nu, domnilor și doamnelor din administrația acestui oraș, nu avem ce sărbători. Orașul s-a degradat, miroase urât și... suferă. Poate din scaunele dumneavoastră înalte nu se vede mizeria, nu se simte mirosul gunoiului și poate nu vedeți ciulinii orașului. Dar, poate, dacă ați lua la pas orașul, dacă v-ați ridica privirile din acte și ați încerca să priviți orașul de aproape, dacă ați ieși din ședințe și ați asculta târgumureșenii și orașul, în general, ați înțelege că nu prea avem motive de sărbătoare. Dacă ați face ce trebuie făcut, dacă v-ați folosi puterea care a venit odată cu funcția (care, atenție, înseamnă mai mult decât titulatură, înseamnă responsabilități), spre binele orașului, sărbătorirea orașului ar avea baze reale. Ați ajuns unde ați ajuns pentru că noi, cetățenii, v-am acordat încrederea noastră, exprimată prin vot. Încrederea că iubiți orașul, că îl veți administra, curăța, dezvolta și că ne veți da motive de sărbătoare.

Nu vom refuza niciodată o sărbătoare atâta timp cât va reflecta și se va regăsi în starea orașului, în starea noastră. Putem trăi în acest oraș o sărbătoare continuă și chiar ne-am dori, dar nu în condițiile actuale.

Aveți nevoie de ajutorul nostru ca cetățeni? Spuneți-ne cum o putem face. Ar fi prea mult dacă v-am ruga să vă faceți treaba, job-ul pentru care v-am ales, să onorați încrederea noastră în capacitățile dumneavoastră și dorința de a face, nu ce ați promis, ci ceea ce trebuie urgent făcut, în calitate de aleși, de conducători, de gospodari, de cetățeni ai acestui oraș? Haideți să ne vaccinăm toți cu câte doze de responsabilitate, interes și conștiință e nevoie, ca să fie bine, să fim bine, să ne vindecăm noi și orașul. Apropo… aceste vaccinuri nu au efecte secundare și dacă ni le asumăm… sunt pe viață.

Apoi, după ce ridicăm lockdown-ul din oraș.... sărbătorim !!!!!!

1 comentariu

  1. Diana 3 iulie, 2021 at 20:56 Răspunde

    Trist si adevarat! Astazi am vazut prima data in peste 50 de ani traiti in Targu Mures ziua in amiaza mare pe un bulevard un sobolan mergand tacticos pe trotuar!

Lasă un comentariu