STRIGĂTOR LA CER! GOGA CONDAMNAT ÎNCĂ O DATĂ ȘI PROFANAT

Distribuie pe:

Niște politruci contemporani, neghiobi și insignifianți pe scara istoriei naționale a României, au cutezat să pângărească memoria poetului pătimirii noastre, Octavian Goga. Pe soclul bustului poetului din Iași, cei care conduc Primăria au montat o plăcuță cu inscripția: “Din păcate, activitatea sa politică este una regretabilă pentru istoria României întrucât a fost militant fascist și antisemit”.

Măi, prăpădiților, jalnici epigoni bipezi, măi nevrednicilor, ați uitat să completați textul cu următoarele.

Goga și-a axat activitatea și cariera spre cinstirea istoriei, vădind originea românilor, continuitatea neîntreruptă în vatra de formare a poporului român, luptând pentru unitatea tuturor românilor, pentru idealul unirii într-un stat național și împotriva asupririi austro-ungare.

A adoptat o poziție critică față de exploatarea la care erau supuși țăranii din România și față de guvernanții de atunci ai României. Ca o consecință a acestor atitudini, Goga a fost deținut în iarna anului 1911, iar apoi în 1913, în penitenciarul din Seghedin.

Din cauza activității sale politice în România, guvernul maghiar de la Budapesta i-a intentat lui Goga - ca cetățean austro-ungar - un proces de înaltă trădare, fiind condamnat la moarte în contumacie.

S-a înrolat în armata română și a luptat ca soldat, în Dobrogea.

Cine sunteți voi, instanțe morale grotești, scârbe, scârnăvii, “Simțiri reci, harfe zdrobite,/ Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte,/ Măști râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;/ Dumnezeul vostru: umbră, patria voastră: o frază;/ În voi totul e spoială, totu-i lustru fără bază...”

V-a descris pe deplin Eminescu, nu vă schimbă nimic pentru că nu aveți nimic sfânt! Ce țară am ajuns!

Lasă un comentariu