SPORTIVII DE LA SPARTA FIGHT TÂRGU-MUREȘ, MEDALIAȚI LA TURNEUL DE KICKBOXING

Distribuie pe:

Sala de sport a Colegiului Național “Constantin Brâncuși” din Petrila a găzduit, sâmbătă, 24 iulie, un puternic turneu de kickboxing, organizat de clubul local Taiye-Do Academy, în parteneriat cu Universitatea din Petroșani. Competiția a fost rezervată copiilor și juniorilor și a reunit 130 de sportivi din întreaga țară. Printre cei prezenți s-au numărat și 10 luptători de la clubul VV Sparta Fight Târgu-Mureș, antrenați de Varga Viktor, care au cucerit 9 medalii, dintre care 4 de aur și 5 de argint. La capătul unor meciuri extrem de disputate, au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere Fulop Alex (7 ani, categoria 25 kg), Nagy Aladar (19 ani, 55 kg), Balint Zsolt (18 ani, 75 kg) și Iacob Raic (17 ani, 70 kg). Medaliile de argint au fost obținute de Laszlo Sebi (7 ani, 23 kg), Adrian Dudilă (13 ani, 40 kg), Molnar Darius (10 ani, 40 kg), Gabor Iosif (7 ani, 22 kg) și Elekes Orsolya (12 ani, 50 kg). Aceste rezultate vin după cele reușite, în urmă cu doar două săptămâni, la Deva, de aceiași sportivi de la VV Sparta Fight Târgu-Mureș, care au obținut la “Cupa Cetate” 5 medalii de aur, prin Varga Viktor (5 ani, categoria 25 kg), Fulop Alex, Adrian Dudilă, Nagy Aladar și Balint Zsolt, precum și una de argint, prin Laszlo Sebi. De asemenea, în luna mai, 10 “spartani” au fost prezenți la o competiție desfășurată la Constanța, 8 dintre aceștia clasându-se pe locul I. Președintele și antrenorul clubului, Varga Viktor, a declarat că este mândru de prestația elevilor săi, care tratează cu seriozitate fiecare antrenament și sunt dornici de-a deveni din ce în ce mai buni. Acesta mulțumește, pe această cale, părinților sportivilor pentru încrederea și sprijinul acordat. Implicarea unor sponsori ar fi binevenită și ar da posibilitatea clubului să participe la mult mai multe competiții organizate în țară. Următorul turneu de kickboxing la care vor fi prezenți sportivii de la VV Sparta Fight Târgu-Mureș va avea loc în luna august, la Găești.

DAVID POPOVICI ȘI ROBERT GLINȚĂ, ÎN FINALELE OLIMPICE DE 200 M LIBER, RESPECTIV 100 M SPATE

Înotătorul David Popovici s-a calificat, luni, în finala probei de 200 de metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce a terminat pe locul al doilea în semifinala I a concursului. Tânărul sportiv român a fost cronometrat cu un minut 45 de secunde și 68 de sutimi, la 23 de sutimi de învingătorul seriei semifinale, rusul Martin Maliutin, și cu trei sutimi mai bun ca brazilianul Fernando Scheffer. În a doua semifinală, s-a impus britanicul Scott Duncan (1:44.60), urmat de americanul Kieran Smith (1:45.07) și de lituanianul Danas Rapsys (1:45.32). Timpul lui Popovici este al șaptelea al semifinalelor. La 100 de metri spate, Robert Glință a fost al patrulea în semifinala I, cu 53 de secunde și 20 de sutimi. În fața lui s-au clasat americanul Ryan Murphy, 52.524, australianul Mitch Larkin, cu 52.78, și italianul Thomas Ceccon, cu 52.78. Rusul Kliment Kolesnikov a fost cel mai bun în a doua serie semifinală, cu 52.29. Glință are cel de-al optulea timp al semifinalelor. Finalele sunt marți, de la 04.43 (200 metri liber) și 04.59 (100 metri spate).

ROMÂNIA - NOUA ZEELANDĂ 0-0. “TRICOLORII” RATEAZĂ CALIFICAREA DINTR-O GRUPĂ ACCESIBILĂ

Naționala olimpică a României s-a făcut de râs în Japonia, după ce a ratat calificarea dintr-o grupă în care se aflau Coreea de Sud, Noua Zeelandă și Honduras. România: Aioani - Chindriș, Ghiță, Grigore - Rațiu, M. Marin, Dulca, Fl. Ștefan - Florescu, Sîntean, Dobre. Rezerve: Popa - Pașcanu, Ganea, Ciobanu, V. Gheorghe, Deaconu, Sefer. Noua Zeelandă: Woud - Bell, Cacace, Champness, Elliot, Garbett, Just, Pijnaker, Stamenic, Stensness, Wood. Rezerve: Searle, Ingham, Lewis, McCowatt, Stangeer, Sutton, Waine.

CLAUDIA NECHITA, LA UN PAS DE MEDALIA OLIMPICĂ

Claudia Nechita a fost eliminată de la Jocurile Olimpice, în sferturi, după ce pugilista a fost învinsă de japoneza Sena Irie. Visul Caludiei Nechita a luat sfârșit, deocamdată, în sferturile probei de box de la Jocurile Olimpice. Pugilista recunoștea înaintea competiției, dezvăluind un tatuaj cu inelele olimpice, că este visul ei să obțină o medalie olimpică, iar aceasta și-a ratat visul la limită. Nechita a fost eliminată, în sferturi, de japoneza Sena Irie, în condițiile în care calificarea în semifinale i-ar fi asigurat, cel puțin, medalia de bronz. Pugilista româncă a recunoscut că este foarte dezamăgită de rezultat, dar a afirmat că nu se va da bătută.

Câteva decizii de arbitraj nu au mers în favoarea sportivei noastre, însă Nechita a refuzat să critice prea mult arbitrajul, deși a insinuat că naționalitatea adversarei i-a oferit un avantaj.

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CONSILIUL LOCAL, PRIMĂRIA TÂRGU-MUREȘ

La începutul lunii iunie 2020, sub semnătura președintelui Nicolae Gavrea și a vicepreședintelui Aurel Rațiu, Asociația Ziariștilor Sportivi de Radio și Televiziune din România a propus, printr-o adresă înregistrată la Primăria Târgu-Mureș, cu numărul 30655 din data de 04.06. 2020, ca fostului sportiv de performanță BALLAI ALEXANDRU (locuitor al municipiului Târgu-Mureș), multiplu medaliat național, balcanic, european și mondial la lupte libere, administrator al firmei B.S. Guarding Târgu-Mureș, să i se acorde titlul de “CETĂȚEAN DE ONOARE” al orașului Târgu-Mureș, ținând cont de cariera sa sportivă deosebită, cu rezultate notabile obținute atât pe plan intern, cât și pe plan internațional, performer care, credem, constituie un vector important de imagine, pozitiv desigur, pentru arealul în care trăiesc toți târgumureșenii, adică municipiul Târgu-Mureș, dar nu numai. În semn de apreciere pentru rezultatele obținute de el, dar și pentru promovarea unor proiecte de dezvoltare, Ballai Alexandru a fost ales vicepreședinte al Federației Române de Lupte. Dincolo de rezultatele deosebite obținute de Sany (așa-i spun prietenii), Ballai Alexandru este un om echilibrat, care a contribuit mult la armonizarea relațiilor dintre componentele comunității mureșene, fiind un fan declarat al toleranței. Precum se știe, el este unul dintre puținii târgumureșeni care are (și) o vizibilitate internațională. În data de 23 iunie 2020, printr-o adresă cu numărul 34337, destinată asociației noastre, Serviciul de Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei Târgu-Mureș, sub semnătura directorului executiv adjunct Cosmin Blaga, ne-a comunicat: “Trebuie să vă informăm, însă, că aceste propuneri sunt supuse unei analize în comisiile de specialitate ale Consiliului local, urmând ca, mai apoi, acestea să primească votul final al consilierilor locali. Așadar, odată cu stabilirea perioadei în care se va desfășura manifestarea artistică “Zilele Târgumureșene”- ediția 2020 (în cadrul căreia se acordă aceste importante distincții), propunerea dvs. va ajunge în mapele de lucru ale consilierilor locali, în vederea exprimării voturilor acestora”. De atunci, a trecut un an și, precum se observă, lucrurile au rămas ca înainte, cu propunerea noastră, probabil, rătăcită prin vreun sertar... Între timp, Primăria Târgu-Mureș a acordat, în acest an, 3 titluri de “Cetățean de Onoare” al orașului Târgu-Mureș, unor persoane, fără să pomenească, prin vreun comunicat, nimic de propunerea noastră! În acest context, vă solicităm să răspundeți la câteva întrebări:

1) - Propunerea noastră a fost discutată în vreo comisie de specialitate?

2) - Dacă da, care este decizia luată de consilieri?

Indiferent de decizia luată de domnii consilieri, este bine ca târgumureșenii să afle care este decizia acestora. Plus argumentele aferente, dacă există.

Cu aleasă considerație,

Președinte Nicolae Gavrea

Vicepreședinte Aurel Rațiu

Lasă un comentariu