UN SEGMENT AL AUTOSTRĂZII TRANSILVANIA, SPRE MUREȘ, ARE ȘANSE SĂ FIE INAUGURAT ÎNAINTE DE TERMEN

Distribuie pe:

Un segment al Autostrăzii Transilvania, cuprins între nodul Ungheni și Târgu-Mureș, ar putea fi inaugurat înainte de termen, respectiv în luna noiembrie, arată Asociația Pro Infrastructură.

“Ne apropiem de inaugurarea a încă unui mic segment din A3: 4,5 km parte din Autostrada Transilvania și 4,5 km de drum de legătură cu două benzi pe sens între nodul Ungheni (aeroport) și Târgu-Mureș (zona Metro/ Azomureș). Într-adevăr, doar un ciot, dar unul de efect care va rezolva o (bună) parte din problemele de trafic din sudul municipiului Târgu-Mureș”, transmite ONG-ul.

Antreprenorul general, STRABAG, mai are de lucru la unele structuri, apoi urmează așternerea stratului de asfalt de uzură, parapete, marcaje, semnalizare. Lotul are toate șansele să fie inaugurat până la finalul lunii noiembrie, înainte de termenul contractual (situație rarisimă în infrastructura românească).

“Solicităm oficialilor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România să facă toate demersurile necesare pentru a scoate la licitație în cel mai scurt timp continuarea A3 și primii câțiva kilometric din A8 Târgu-Mureș - Ditrău până la nodul Acățari, astfel încât să avem asigurată conexiunea cu DN13 spre Sighișoara-Brașov”, se mai arată în postarea menționată. (https://zcj.ro/eveniment/)

Lasă un comentariu