SCHEMĂ DE AJUTOR PENTRU FACTURILE LA GAZE ȘI ENERGIE ELECTRICĂ - CE SUME VOR FI ACORDATE PENTRU FACTURILE LA GAZE ȘI ENERGIE ELECTRICĂ

Distribuie pe:

În ceea ce privește ajutoarele care vor fi acordate prin Legea consumatorul vulnerabil, ministrul a precizat că sumele maxime pe care le pot primi cei care încadrează sunt de 250 de lei lunar pentru gaze naturale, 500 de lei pentru energie electrică și 160 de lei pentru lemn de foc.

“Dacă e vorba de familiile cu un membru de familie, plafonul de venituri este de 1.444 de lei, dacă e vorba de familiile cu mai mulți membri de familie plafonul este de 810 de lei pentru un membru de familie. Vorbim de venituri lunare. Ei pot să obțină așa: 250 de lei lunar pentru gaze naturale, 500 de lei pentru energie electrică și 160 de lei pentru lemn de foc. Acestea sunt sumele maximale. Este un proiect al Ministerului Muncii, noi am fost doar avizatori.

L-am aprobat în martie, în Guvern, a trecut de Senat la sfârșitul lui mai și eu sper ca în septembrie să fie aprobat de Camera Deputaților. Există mai multe dispute pe data de intrare în funcțiune a acestei legi. Dar vreau să vă zic că o să venim cu un alt pachet, cu o altă lege care ajută mult mai mulți oameni, vorbim de milioane de oameni, inclusiv pe consumatorii vulnerabili și, practic, din punctul nostru de vedere, al Ministerului Energiei, venim cu această lege, pe care o vom aproba prin Ordonanță de Urgență, pentru această iarnă, probabil 1 noiembrie - 31 martie.

Din acest punct de vedere, nu mai e așa de important în cât timp și cât de repede se face legea consumatorului vulnerabil, pentru că în această iarnă, inclusiv consumatorii vulnerabili, deci și cei care au un venit mediu sau un consum mediu, pentru că este cam același lucru, vor fi protejați”, a mai spus Virgil Popescu. (evz.ro)

Lasă un comentariu