PATRU MEDALII OBȚINUTE DE JUNIORII MUREȘENI LA CAMPIONATELE MONDIALE DE POPICE

Distribuie pe:

În perioada 21-31 august 2021, au avut loc Campionatele Mondiale de Juniori U18 și U23, fete și băieți, competiții ce s-au desfășurat la Kranj și Kamnik, în Slovenia. Sportivii mureșeni, de la Cluburile Electromureș și CSM Târgu-Mureș, componenți ai Loturilor Naționale de juniori, au obținut patru medalii, 1 argint și 3 de bronz, la probele de sprint (foto 1): Budoi Noemi (Electromureș Romgaz) - medalie de argint (categoria junioare U18) - Vicecampioană Mondială (foto 3); Szabo Julia Emese (Electromureș Romgaz) - medalie de bronz (U18) - foto 3; Szasz Tibor Levente (CSM Târgu Mureș) - medalie de bronz (U18) - foto 2; Seres Bernadett - (Electromureș Romgaz) - medalie de bronz (U23) - foto 4. Din Loturile Naționale ale României, conduse de antrenorii Seres Jozsef, respectiv Remus Antimirescu, alături de cei patru medaliați, au mai făcut parte alți cinci popicari mureșeni, respectiv Ciobanu Maria, Fekete Reka, Bordianu Roxana Andreea, Janosi Halmagyi Kriszta și Benke Zoltan. În întrecerea pe echipe, România s-a clasat pe locul 7 la Junioare U18, și 6 la Junioare U23. Felicitări sportivilor și antrenorilor pentru rezultatele obținute!!

CAMELIA POTEC A FOST REALEASĂ ÎN FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE NATAȚIE ȘI PENTATLON MODERN

Camelia Potec a fost realeasă, marți, în funcția de președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, informează FRNPM. Marți, la Complexul Olimpic Sydney 2000 Izvorani, a avut loc Adunarea Generală de Alegeri a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Cu această ocazie, Camelia Potec a fost aleasă cu unanimitate de voturi în funcția de președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Campioana olimpică de la Atena este aleasă în această funcție, pe care o ocupă din 2013, pentru a treia oară consecutiv. Alături de președintele Camelia Potec, echipa aleasă, tot cu unanimitate de voturi, este compusă din: vicepreședinte - Diana Iuliana Mocanu Adetu; membru BF înot – Carmen Bunaciu; membru BF înot - Răzvan Ionuț Florea; membru BF înot - Ion Bădescu; membru BF înot - Dan Ardelean; membru BF sărituri în apă - Florin Avasiloae; membru BF pentatlon modern - Marius Mihail Grigore. Din Biroul Federal mai fac parte, ca membri de drept, conform statutului FRNPM, Daniela Mihaela Ilieș - contabil șef și Silviu Vasile Anastase - antrenor federal înot. După alegeri, noul Birou Federal s-a întrunit, tot marți, în prima sa ședință, prilej pentru numirea în funcția de secretar general, a lui Matei Giurcăneanu.

SIMONA HALEP AMENINȚĂ CĂ NU VA PARTICIPA LA AUSTRALIAN OPEN!

Simona Halep a declarat că nu va participa la ediția viitoare a Australian Open, dacă autoritățile din țara de la Antipozi vor impune din nou o carantină strictă. “În cazul unei noi carantine stricte, cred că nu vor veni mulți jucători, după părerea mea. Pentru mine va fi dificil să vin, dacă știu că pot avea ghinion în avion și pot fi caz contact. Dacă trebuie să intru în carantină, este prea mult”, a avertizat fostul număr 1 mondial într-o conferință de presă, potrivit welovetennis.fr. În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile australiene au impus tuturor jucătorilor obligativitatea de a ajunge la Melbourne până la 17 ianuarie și apoi efectuarea unei carantine stricte de 14 zile, cu posibilitatea de a se antrena cinci ore pe zi. Mai multe cazuri pozitive au fost depistate în Australia în rândul jucătorilor, staff-urilor lor și oficialilor care au călătorit la Antipozi cu zboruri charter. Din acest motiv, 72 de jucători și jucătoare au fost plasați într-o carantină strictă, fără a avea voie să iasă din camerele de hotel și să se antreneze. Sportivii aflați în această situație s-au plâns pe rețelele de socializare pentru faptul că nu se pot antrena și au postat videoclipuri în care arată cum se pregătesc în camerele lor. Ei susțin că nu au știut de această regulă, potrivit căreia, dacă o persoană dintr-un charter este testată pozitiv în Australia, toți ocupanții avionului respectiv intră într-o carantină strictă. Un grup restrâns de jucători și jucătoare, între care Halep, Novak Djokovici, Rafael Nadal, Serena Williams, Naomi Osaka, Venus Williams și Dominic Thiem, au stat în carantină la Adelaide, unde a fost programat un turneu demonstrativ.

AHMED BANI ARE ÎNCREDERE ÎN NAȚIONALA LUI BOGDAN LOBONȚ, ÎNAINTE DE PARTIDELE CU PORTUGALIA U20 ȘI ANGLIA U20!

Ahmed Bani, jucătorul lui Dinamo, a fost selecționat de Bogdan Lobonț pentru acțiunile echipei naționale U20, împotriva Portugaliei U20 și Angliei U20, meciuri care vor avea loc în luna septembrie. Bani a declarat că este încântat să fie antrenat de Bogdan Lobonț. De asemenea, el crede că există șanse ca România să se impună în duelul contra Portgaliei U20. Selecționata U20 se pregătește pe stadionul din Ștefan cel Mare, iar Bani a spus că dacă va marca, îi va dedica reușita mamei sale. “Mi s-a spus de la club și eram foarte fericit când am auzit. E o onoare să fiu antrenat de Bogdan Lobonț. E un antrenor bun și un fost jucător extraordinar de mare. A jucat la Roma, mai ales că a fost și la Dinamo e un avantaj, îl urmăream în copilărie. Va fi un meci greu cu Portugalia. Întotdeauna există șanse să câștigăm. Dacă vom practica fotbalul nostru, sunt sigur că vom face un meci bun și vom câștiga. Mă simt ca acasă pe Ștefan cel Mare, dar puteam să mă antrenez oriunde. Trebuie să joc bine, să îmi ajut echipa, dacă va fi și golul, va fi fantastic. Mamei mele îi voi dedica golul”, a declarat Bani într-un interviu. Bani a spus că Dinamo se află într-o situație foarte dificilă, dar crede că totul se va rezolva. De asemenea, el a dezvăluit că nu este interesat de nicio ofertă venită pe numele său.

CUM ARATĂ CLASAMENTUL CELOR MAI BINE COTATE CLUBURI DIN LUME!

Real Madrid și FC Barcelona nu se mai află între cele mai bine cinci cotate cluburi ale lumii. Cele două mari rivale din Spania au rămas fără legendele Leo Messi și Cristiano Ronaldo, iar acum se află în cădere liberă. Transfermarkt anunță că Manchester City are cel mai valoros lot din lume. Cota de piață a jucătorilor lui Pep Guardiola se ridică la 1.06 miliarde euro. Este singurul club din lume care depășește această cotă de piață, potrivit estimărilor site-ului german. Manchester City este urmată de Paris Saint Germain, care are un lot cotat la 983.9 milioane euro. Manchester United, formația care l-a adus pe Cristiano Ronaldo în această vară, are un lot cotat la 937.2 milioane euro. Top 5 este completat de Liverpool și Bayer München, care au loturi cotate la 887 de milioane euro, respectiv 860 milioane euro, în această ordine. Campioana Europei, Chelsea Londra, este abia a șasea, cu un lot cotat la 857 milioane euro. Abia pe locul 7 o regăsim pe FC Barcelona, cu un lot evaluat la 766 milioane euro, în timp ce Atletico Madrid este pe opt. Formația lui Simeone își depășește rivala locală, Real Madrid! Atletico are un lot cotat la 738.9 milioane euro, în timp ce Real Madrid are un lot cotat la 728.5 milioane euro. Dacă Juventus și Inter Milano sunt pe locurile 11 și 12, top zece este închis de Tottenham, care are un lot evaluat la 694 de milioane de euro. Roma lui Jose Mourinho nu prinde top 20, în timp ce Borussia Dortmund și Arsenal sunt pe locurile 13, respectiv 14. AC Milan are un lot evaluat la 472 de milioane de euro și ocupă locul 18.

PELE A FOST INTERNAT ÎN SPITAL: “SĂ ȘTIȚI CĂ NU VOI JUCA DUMINICA VIITOARE!”

Pele, legenda fotbalului brazilian, a fost internat într-un spital din Sao Paulo. Cu toate acestea, fostul fotbalist, în vârstă de 80 de ani, a negat că ar suferi de o problemă gravă de sănătate. “Băieți, nu am dispărut și sunt foarte bine din punct de vedere al sănătății. M-am dus pentru testele de rutină, pe care nu reușisem să le fac înainte, din cauza pandemiei. Să știți că nu joc duminica viitoare!”, a scris Pele pe Twitter, marți. Pele a jucat 92 de meciuri internaționale cu naționala Braziliei și a câștigat trei titluri la Cupa Mondială. Pele se confruntă cu probleme de sănătate de ceva timp. El a suferit deja mai multe operații la șold. De asemenea, Pele a acuzat probleme la coloana vertebrală și la genunchi, iar în urmă cu câțiva ani i s-a îndepărtat o piatră de la rinichi.

CRISTINA NEAGU, OPTIMISTĂ ÎNAINTE DE NOUL SEZON

Cristina Neagu a vorbit și ea la prezentarea lotului formației CSM București pentru stagiunea următoare. CSM București a pierdut Supercupa României în fața formației Gloria Buzău, duminică, în finala de la Brăila, dar Neagu este convinsă că sezonul se poate schimba în bine: “Cumva, începem sezonul cu stângul, însă viața merge mai departe. Ne așteaptă un sezon lung și greu”, a spus cea mai bună handbalistă din lume. Ea s-a declarat încântată de revederea cu fanii: “Încercăm să ne bucurăm de această zi, de oamenii care au venit să fie alături de noi, astăzi, pentru că ne întâlnim din nou cu fanii, după o perioadă foarte lungă de timp”. Obiectivul Cristinei pare unul foarte clar în acest sezon: “Și anul trecut am pierdut Supercupa, după care am avut un sezon destul de bun, până în luna aprilie, când nu am reușit să ne calificăm în Final Four, dar am câștigat campionatul”, a mai spus Cristina Neagu.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu