LA UMFST, ÎNSCRIERI PENTRU ADMITERE, SESIUNEA SEPTEMBRIE

Distribuie pe:

La Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, înscrierile pentru sesiunea de toamnă a admiterii la programele de studii de licență și masterat, pe locurile rămase disponibile, se fac exclusiv online, până în 8 septembrie, ora 12, prin intermediul portalului de înscriere online, pe pagina principală a site-ului universității.

Universitatea scoate la concurs locuri bugetare (finanțate de Ministerul Educației), locuri finanțate (F - locuri finanțate din bugetul universității, fără plata taxei de școlarizare) și locuri cu taxă (cu plata taxei de școlarizare).

Proba scrisă pentru admiterea la programele de studii Medicină Generală, Medicină Dentară și Farmacie va avea loc în 10 septembrie 2021.

Candidații la programele de studii Medicină Generală, Medicină Dentară, pe locurile cu taxă în euro, vor susține un test de verificare a cunoștințelor de limbă engleză în data de 9 septembrie, ora 11 - examen scris, la sediul Universității, cu rezultatul admis/respins. Vor fi scutiți de susținerea probei de limbă candidații care dețin un certificat de limba engleză (FCE, CPE, ECL, IELTS, TOEFL; nivel minim B2) echivalat în cadrul Compartimentului de Certificare Lingvistică a UMFST.

Proba eliminatorie la programul de studii Pedagogia învățământului primar și preșcolar va fi susținută în 9 septembrie, ora 9, Sala R 39, Corp Clădire R, str. Nicolae Iorga nr. 1.

Criteriile de admitere sunt identice cu cele din sesiunea iulie 2021, toate informațiile specifice admiterii, de interes pentru candidați, incluzând oferta locurilor disponibile, pot fi accesate pe site-ul universității.

Pentru programul de studii Arhitectură, organizat în limba engleză (în sistem integrat de licență și master), înscrierile online au loc în perioada până în 9 septembrie, concomitent cu transmitere on-line a portofoliului de lucrări personale.

Candidații la programul de studii Arhitectură, în limba engleză, vor susține în 10 septembrie proba de competență lingvistică, pentru limba engleză, evaluată cu calificativ Admis/Respins, proba practică de concurs urmând a se desfășura în 13 septembrie.

Înscrierea la programele de studii de masterat

Înscrierile online la programele de studii de masterat se desfășoară până în 10 septembrie, excepție programul de studii Cercetare științifică avansată medico-farmaceutică, înscrierile la acest program având loc în perioada 15-17.09.2021.

Informațiile specifice admiterii la masterat pot fi consultate online, precizează Compartimentul Relații Publice UMFST.

Lasă un comentariu