DE CE A FOST DEMIS MINISTRUL JUSTIȚIEI - STELIAN ION?

Distribuie pe:

Premierul Florin Cîțu a anunțat, în urmă cu câteva zile, demiterea ministrului Justiției, provocând o criză uriașă pe scena politică autohtonă. Revocarea a fost semnată de președintele Klaus Iohannis. Lucian Bode este numit ministrul interimar al Justiției.

Într-un discurs, dl Cîțu i-a reproșat ex-ministrului că “șantajează poporul român”, prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru investigarea magistraților.

Or, dl Cîțu nu va accepta în ruptul capului, în guvernul pe care îl conduce, “miniștri care să se opună la modernizarea României”, ideea fiind, desigur, că de când dl Cîțu ține în mână frâiele guvernării, țara s-a dezvoltat într-un ritm, ceea ce se vede și cu ochiul liber.

Ei, și tocmai când țara era să se dezvolte și mai vârtos, ședința de guvern începută de miercuri, la ora 11, a fost întreruptă după ce dl Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi programul de investiții de 50 de miliarde “Anghel Saligny”, “un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României, după 30 de ani”.

Un proiect de dezvoltare a comunelor nu trebuie să fie blocat de un ministru care de fapt îl interesează numirea unor “procurori onești”, prieteni. Nici de partide USL-Plus care are ca scop subordonarea justiției.

“Dar - vorba unui analist - cui îi convine o justiție onestă? Cui îi convine să avem magistrați care să nu fie sub controlul politic? Celor care au aprobat numirea, de către Stelian Ion, a noilor procurori șef la DIICOT și DNA, prieteni ai ministrului și ai partidului din care face parte, care până mai ieri acuzau PSD-ul, pe Dragnea că fură banii poporului. Acum exact cu aceleași sloganuri sunt acuzați PNL-iștii, mai exact Cîțu, pe care la formarea coaliției de guvernare îl voiau prim-ministru, respingându-l pe Orban categoric, pentru a fi în fruntea guvernului. Acum vor să rămână la guvernare numai dacă președintele îl numește pe Orban prim-ministru. Dacă nu își mențin moțiunea depusă cu AUR la Parlament, împotriva lui Cîțu nu și a miniștrilor, făcându-se că nu știu că nu poate fi demis printr-o moțiune numai prim-ministrul, ci întregul guvern. Barna și Cioloș au memoria scurtă, făcându-se că au uitat cum îl acuzau pe Dragnea - PSD că și-au dat jos prin moțiune de cenzură propriul guvern.

USL-Plus face exact ce a făcut Dragnea, pentru a rămâne la guvernare, subordonându-și justiția și fondurile europene, exact banii, ceea ce a făcut Dragnea, care a ajuns unde îi era locul. Se vede că Barna și Cioloș nu au învățat nimic, uitând de zicala că “cine sapă groapa altuia cade singur în ea”.

Ciolacu îi avertiza clar că, dacă Cîțu și al lui guvern pleacă, cei doi lideri și USL-Plus nu vor mai face parte din noul guvern. Iată de ce s-a trezit Stelian Ion “persecutat”.

IOAN HUSAR

Lasă un comentariu