O NOUĂ PREMIERĂ CU LAVINIA ȘANDRU, LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL FILMULUI DE DRAGOSTE

Distribuie pe:

Festivalul Internațional al Filmului de dragoste “B.Loved”, care se desfășoară în aceste zile (10-12 septembrie) în Cetatea Neamțului, include premiera națională a filmului “Șnițele înaripate”, în care protagoniști sunt actorii Mihai Mălaimare și Lavinia Șandru.

Pentru Lavinia Șandru, acesta este al doilea rol principal într-un film de lung metraj, după cel făcut în filmul “Ana. Ana Simion”, pentru care a primit Premiul pentru debut al juriului Festivalului Internațional de Film de la Varna.

Festivalul B.LOVED -”cel mai romantic festival de film din Romania” - se află în acest an la cea de-a patra ediție. Alegerea ca gazdă a acestei ediții a orașului Târgu Neamț a fost una simbolică, având în vedere că acesta a fost orașul martor al celei mai importante povești de dragoste din literatura română, cea dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle.

De la prima ediție din 2017, B.LOVED aduce proiecții de filme de dragoste, dar și recitaluri de muzică folk, concursuri și ateliere legate de cinematografie,  precum și art performances (sand art, demonstrații de caricatură).

Vineri, 10 septembrie, festivalul a debutat cu proiecția filmului antologic “Vacanță la Roma”, cu Audrey Hepburn și Gregory Peck în rolurile principale.

Prin găzduirea festivalului, orașul Târgu Neamț devine cel mai nou membru al unei triade a orașelor-gazdă ale festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, alături de cele de la Mons (Belgia) și de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani și constituindu-se în branduri pentru orașele respective.

MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu