A FOST LANSAT CONCURSUL PENTRU OCUPAREA FUNCȚIILOR DE DIRECTOR ȘI DIRECTOR ADJUNCT DIN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE STAT - SESIUNEA 2021

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, conform calendarului aprobat, a fost lansat în cursul acestei săptămâni.

Pentru eficientizarea și transparentizarea procesului de înscriere, a fost utilizată platforma https://concursdirectori.edu.ro, realizată cu sprijinul asociației CivicNet. Acesta a fost un prim pas în procesul de digitalizare și profesionalizare a managementului unităților de învățământ de stat, astfel încât să se asigure stabilitatea, coerența și competența în procesul de conducere.

Până în 26 septembrie, ora 23.59, cei interesați să participe la concurs își pot crea cont, se pot înscrie și pot încărca (în format digital) actele necesare dosarului, în câteva minute, la orice oră din zilele alocate înscrierilor, accesând https://concursdirectori.edu.ro.

Cum funcționează și ce activități din calendar vor fi desfășurate pe platformă

Contul de utilizator poate fi creat simplu, prin introducerea unei adrese de e-mail, urmând ca instrucțiunile de acces să fie primite rapid la acea adresă. Odată logat în platformă, candidatul are apoi acces la formularul “Înscriere”, unde va completa numele, prenumele, CNP-ul, numărul de telefon și școala la care este titular. O recipisă va fi primită pe e-mail cu datele introduse, precum și confirmarea acceptării sau respingerea cererii de înscriere.

Când cererea de înscriere este acceptată, candidatul poate accesa secțiunea “Dosar”, unde, conform Metodologiei, trebuie să încarce 14 documente, două fiind opționale. Candidatul poate adăuga, șterge și modifica documentele încărcate la dosar, până la finalul perioadei de înscriere (26 septembrie, ora 23.59), atât timp cât nu apasă butonul “Trimite”. Pentru verificare, în platformă au fost prevăzute etape de revizuire înainte de a trimite datele finale, unde vor fi remarcate rapid documentele/datele lipsă.

Tot prin intermediul platformei, conform calendarului concursului, dosarele astfel completate și transmise de candidați vor fi evaluate în perioada 27-29 septembrie de către comisiile formate la nivel județean/național. Termenul până la care candidații află rezultatele privind evaluarea dosarului, atât prin intermediul listelor oficiale publicate, cât și prin intermediul unui e-mail trimis din platformă, este 7 octombrie.

Desfășurarea probei scrise va avea loc în format fizic vineri, 15 octombrie.

Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate în 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfășoare în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie. Candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă și proba de interviu).

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în 17 decembrie, urmând ca numirile în funcție să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului școlar 2021-2022, informează Ministerul Educației.

Lasă un comentariu