FILMUL DOCUMENTAR “ROMÂNIA SĂLBATICĂ” - DE IERI, ÎN CINEMATOGRAFE

Distribuie pe:

După mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și 10 ani de pre-producție, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, România Sălbatică, s-a lansat oficial ieri, 17 septembrie, pe marile ecrane. În prima săptămână de proiecții, filmul va putea fi văzut în peste 80 de cinematografe din 40 de orașe din țară.

“Ne bucurăm să fim cei care reușesc să aducă România Sălbatică pe marile ecrane din atât de multe orașe și cinematografe, la fel cum ne bucurăm că am putut oferi acestui produs spectaculos Premiera de Gală pe care o merita: în aer liber, într-un cadru natural. Este un film al cărui mesaj ar trebui să ajungă la toți, cu mic, cu mare, așadar, vom face tot posibilul să ne asigurăm că acest lucru se va întâmpla în cât mai multe locuri din țară”, a declarat Oana Furdea, manager de distribuție Transilvania Film, la Premiera

de Gală de la Amfiteatrul “Mihai Eminescu”, citată în comunicat.

“România Sălbatică” a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a obținut Premiul Publicului și a fost cel mai vizionat film al ediției.

Ulterior a fost prezent în mai multe festivaluri și evenimente de film din țară, unde a continuat să umple sălile și spațiile în aer liber - TIFF Sibiu, Făgăraș Fest, Serile Filmului

Românesc (Iași), TIFF Brașov, Filmul de Piatra, Caravana TIFF (Timișoara, Tășnad, Târgu Lăpuș), Cinelatino (Călărași, Câmpina), Central European Film Festival (Timișoara), RowmaniaFest (Tulcea) și Alpin Film Festival (Brașov), unde a primit Premiul “Carpați”, oferit celui mai bun film de promovare a Munților Carpați.

În acest weekend, filmul este în programul celei de-a patra ediții TIFF Oradea, azi, 18 septembrie, de la ora 20.45, la Palatul Baroc.

Povestea din filmul documentar despre România este narată de actorul Adrian Titieni, iar muzica e semnată de compozitorul Alexei Țurcan.

“Dincolo de imaginile fabuloase pe care documentarul le promite, coloana sonoră este un alt element de autenticitate - o inițiativă muzicală curajoasă, prima, după aproape 20 de ani, compusă și înregistrată pentru orchestră. Bucharest Film Orchestra, prima și singura orchestră de muzică de film din țară, a avut misiunea de a interpreta partiturile minuțios scrise de Corina Ciuplea, dirijată fiind de Tiberiu Soare. Întreg procesul a fost înlesnit de echipa profesionistă de la UNDA Recording, mixajul final fiind opera lui Dan Georgescu”.

“România Sălbatică” este o producție NTD Film, co-produsă de HBO Europe, Libra Films, Avanpost Media și distribuită de Transilvania Film. AGERPRES

(Surse foto: Dan Dinu, The Romania Journal, Culture Trip)

Lasă un comentariu