CÂND TRECE ROMÂNIA LA ORA DE IARNĂ. SCHIMBARE MAJORĂ DIN 2022

Distribuie pe:

România trece la ora de iarnă în noaptea de 24-25 octombrie. După ce ne-am bucurat de o oră în plus de lumină, a venit vremea pentru o schimbare. Ora 04.00 devine 03.00.

Comisia Europeană a propus renunțarea la ora de iarnă, însă, până în acest moment nu a fost luată nicio decizie în acest sens. Statisticile au arătat că bătrânii și copiii sunt cei mai afectați de această schimbare. Medicii au atenționat că organismul se adaptează la două săptămâni după modificarea orei, iar un sfat a fost ca populația să reducă băuturile care conțin cofeină.

De ce se schimbă ora în România?

Mai multe țări nu iau în considerare ora de iarnă, dar în România încă este valabilă această schimbare. În țara noastră, schimbarea orelor se face de două ori pe an, în martie și octombrie. În toamnă, ceasul se dă cu o oră în urmă, iar în primăvară cu o oră înainte. În timp ce ne bucurăm de soare mai mult timp, ora standard revine în viața noastră.

Când se schimbă ora în România?

Trecerea la ora de iarnă se face în noaptea de 24 spre 25 octombrie, când ora 04.00 devine ora 03.00.

Din 2022 este posibil să renunțăm la ora de iarnă

În 2019, eurodeputații au votat în favoarea renunțării la practica de ajustare a ceasurilor cu o oră în primăvară și toamnă începând cu 2021.România,la fel ca și celelalte state europene, trebuia să notifice Bruxelles-ul cu privire la decizia luată. Acest lucru a fost amânat până în 2022 din cauza pandemiei.

Cum influențează ora de iarnă populația

Psihologii au făcut nenumărate studii în care au demonstrat ce schimbări pot apărea la un om după trecerea la programul de iarnă:

- din cauza pandemiei, schimbarea orei poate amplifica stările de anxietate și depresie;

- oamenii petrec mai puțin timp în natură în programul de iarnă;

- consumul de curent electric crește începând cu luna octombrie;

- băuturile ce conțin cofeină sunt din ce în ce mai consumate;

- incidența crimelor și a accidentelor rutiere crește. (evz.ro)

Lasă un comentariu