ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 17-19 septembrie, pompierii mureșeni au fost solicitați la 175 de intervenții, din care un incendiu, două accidente rutiere, șapte alte situații de urgență și 165 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Sâmbătă, 18 septembrie, în jurul orei 14.00, incendiu la o casă de locuit produs în localitatea Șăulia, strada Gării. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Secției Sărmașu, de la Punctul de Lucru Râciu, pompierii voluntari de la SVSU Șăulia și SVSU Zau de Câmpie. Pompierii militari au salvat un animal de companie (câine) din incendiu, după care acesta a fost predat proprietarilor. Incendiul s-a manifestat la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 160 mp și bunurile materiale din trei camere. Incendiul a fost lichidat înainte să se propage la întreaga locuință.

Accidente rutiere:

- Vineri, 17 septembrie, în jurul orei 9.20, accident rutier, produs între localitățile Sovata și Săcădat. Misiunea a fost executată de către pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata. A fost vorba despre un accident produs între două autoturisme, iar în urma impactului, o victimă de cod galben a primit ajutor medical la fața locului, după care, aceasta a fost transportată la spital cu ambulanța SMURD Sovata. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor. Circulația a fost restricționată pe toată durata intervenției.

- Vineri, 17 septembrie, în jurul orei 11.40, accident rutier produs pe E60, între localitățile Vânători și Saschiz. Misiunea a fost executată de către pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. A fost vorba despre o autoutilitară ieșită în afara părții carosabile. În urma impactului au fost trei victime, una de cod roșu și două de cod galben. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor, iar echipajul SMURD a acordat prim-ajutor calificat victimelor. Victima de cod roșu a fost preluată și transportată la spital cu elicopterul SMURD, celelalte două victime au refuzat transportul la spital.

Alte situații de urgență:

- Vineri, 17 septembrie, în jurul orei 21.55, creangă de copac căzută, care bloca accesul în curtea interioară a unui ansamblu de blocuri din municipiul Târgu-Mureș, strada Libertății.

Misiunea a fost executată de pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu