ACUZAT DE TENTATIVĂ DE VIOL, UN INDIAN VA SPĂLA ȘI VA CĂLCA RUFELE TUTUROR FEMEILOR DIN SATUL SĂU...

Distribuie pe:

Lalan Kumar, un indian în vârstă de 20 de ani, spălător de profesie, va trebui să cumpere detergenții și toate cele necesare spălării și călcării rufelor a circa 2.000 de femei din Majhor, satul său din statul Bihar (nord-estul Indiei), pentru o perioadă de șase luni, potrivit deciziei unei instanțe indiene.

“Toate femeile din sat sunt mulțumite de decizia instanței. Este o decizie istorică. Ea va consolida respectul față de femei și va contribui la protejarea demnității lor.

Sătenii sunt de părere că această decizie a avut un impact pozitiv, transformând criminalitatea împotriva femeilor într-un subiect de dezbatere în comunitatea lor.

Legile indiene au fost înăsprite în cazul violatorilor după violul în grup al unei tinere, care a murit din cauza rănilor suferite, în 2012, la New Delhi, cazul șocând întreaga lume.

În India, au fost semnalate la nivel național peste 28.000 de violuri în 2020. Poliția a fost mult timp criticată pentru că nu a depus suficiente eforturi pentru a preveni infracțiunile violente și nu a adus cazurile de agresiune sexuală în fața instanțelor”, scrie AFP, citată de DiGi24. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu