CUM S-AU DESCURCAT JUCĂTORII ROMÂNI ÎN EUROPA LEAGUE ȘI CONFERENCE LEAGUE

Distribuie pe:

Mai mulți jucători români, dar și antrenorul Răzvan Lucescu, au fost implicați în meciuri importante din Europa League și Conference League. În Marseille-Galatasaray (0-0), Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan au fost titulari. Cicâldău a rămas pe teren tot meciul, în timp ce Olimpiu Moruțan a ieșit după 72 de minute. Nicolae Stanciu a fost titular în partida Feyenoord - Slavia Praga. Românul a jucat în prima repriză, fiind înlocuit la pauză cu Lingr. Feyenoord s-a impus cu 2-1 prin golurile marcate de Kokcu și Linssen. Pentru cehi a marcat Holes, în minutul 63. PAOK Salonic nu a reușit să treacă, pe teren propriu, de Slovan Bratislava. Alexandru Mitriță a fost titular, a încasat un cartonaș galben și a fost înlocuit cu un sfert de oră înainte de final, de Konstantelias. Akpom a marcat pentru PAOK, Green a egalat pentru Slovan. Formația lui Răzvan Lucescu are patru puncte și ocupă locul 2 în grupă dupa FC Copenhaga. Dorin Rotariu și Ștefan Radu nu au jucat în partidele Ludogoreț - Steaua Roșie Belgrad, respectiv Lazio - Lokomotiv Moscova. Rangers a pierdut pe terenul Spartei Praga, scor 0-1. Niță a fost titular pentru formația gazdă, în timp ce Ianis Hagi a intrat în minutul 38. Prestația sa a fost apreciată de presa din Scoția.

“SIGUR TERMINĂM PE LOCUL DOI!" DAN PETRESCU, EXTREM DE OPTIMIST

Mirel Rădoi, selecționerul României, a anunțat, în urmă cu scurt timp, lotul lărgit pentru “dubla" cu Germania și Armenia, din 8 și 11 octombrie, conform site-ului oficial FRF. Întrebat la conferința de presă ce șanse are România cu Germania și Armenia, Dan Petrescu și-a dat cu părerea. “E clar că avem șansa a doua cu Germania, dar avem șansa noastră, trebuie să ne-o jucăm. Dar nu trebuie să batem Germania. Dacă învingem în celelalte meciuri, nu văd de ce nu am termina pe locul 2. Eu zic că sigur terminăm pe locul doi!", a declarat Petrescu. Lotul României pentru meciurile cu Germania și Armenia din preliminariile CM 2022: Portari - Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0); Fundași - Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1); Mijlocași - Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11); Atacanți - Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8). Preliminarii CM 2022. Partide rămase de disputat din Grupa J: 8 octombrie 2021 / Germania - ROMÂNIA, Islanda - Armenia, Liechtenstein - Macedonia de Nord (21.45); 11 octombrie 2021 / ROMÂNIA - Armenia, Islanda - Liechtenstein, Macedonia de Nord - Germania (21.45); 11 noiembrie 2021: Armenia - Macedonia de Nord (19.00), ROMÂNIA - Islanda, Germania - Liechtenstein (21.45); 14 noiembrie 2021 / Liechtenstein - ROMÂNIA, Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda (19.00).

DINAMO BUCUREȘTI A CÂȘTIGAT SUPERCUPA ROMÂNIEI LA VOLEI MASCULIN

Echipa de volei masculin Dinamo București a câștigat joi seară, la Brașov, Supercupa României, după ce a învins campioana en-titre Arcada Galați. Dinamo s-a impus cu scorul de 3-2, pe seturi 18-25, 25-15, 23-25, 25-15, 15-8. Dinamo București a câștigat și ultima ediție a Cupei României. Tot joi, de asemenea la Brașov, deținătoarea Cupei României la volei feminin, Volei Alba Blaj, a câștigat Supercupa României, în fața campioanei en-titre, CSM Târgoviște, scor 3-1.

START ÎN LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET FEMININ

Ediția 2021-2022 a Ligii Naționale de baschet feminin va debuta cu turneul de la Târgu-Mureș, programat în perioada 2-3 octombrie, în Sala Sporturilor. Vor participa 12 din cele 13 echipe înscrise în competiție, în fiecare zi fiind programate trei jocuri, după cum urmează: astăzi, 2 octombrie / Sepsi Sf.Gheorghe-Triumf Botoșani (ora14.00), Phoenix Constanța-Universitatea Cluj (ora 16.30), CS Municipal Târgoviște-BC Sirius Mureșul Târgu-Mureș (ora 19.00); duminică, 3 octombrie / CS Agronomia București-CSM Satu Mare (ora 13.00), CSM Alexandria-Rapid București (ora 15.00), Baschet Arad-Olimpia CSU Brașov (ora 17.30). KSE Tg. Secuiesc stă în runda inaugurală, întrucât CSU Alba Iulia s-a retras din competiție.

MECIURI DE BOX DE LA JOCURILE OLIMPICE DIN 2016 - TRUCATE

O anchetă independentă comandată de Federația Internațională de Box Amator (AIBA) arată că meciuri de la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, au fost trucate. Ancheta a fost făcută de Richard McLaren, cel care a anchetat și dopajul din sportul din Rusia. “Profesorul McLaren și echipa sa au identificat un sistem de manipulare a rezultatelor meciurilor de la turneul de box Rio 2016. Acum trebuie să analizăm cu atenție raportul și să vedem ce pași trebuie făcuți pentru a se face dreptate. Ceea ce este important este să ne asigurăm că există mecanisme care să arate că rezultatele sunt dincolo de suspiciuni", a declarat președintele AIBA, Umar Kremlev. McLaren Global Sport Solutions va ancheta și turneele de box din ultimii ani, precum și activitatea persoanelor care au fost implicate anterior în conducerea și administrarea AIBA.

DINAMO - PORTO 26-27. ÎNFRÂNGERE LA LIMITĂ PENTRU ELEVII LUI XAVI PASCUAL

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a fost învinsă joi, pe teren propriu, de formația portugheză FC Porto, în etapa a 3-a din grupa B a Ligii Campionilor, scor 27-26 (15-14). Principalii marcatori ai partidei au fost Negru, Pascual, Gavriloaia, Nantes și Humet, cu câte 3 goluri, pentru Dinamo, respectiv Iturriza și Alves, câte 5, pentru FC Porto. În celelalte partide ale etapei a 3-a, toate jucate miercuri, s-au înregistrat rezultatele: Flensburg - PSG 27-27, HC Motor - Kielce 25-26 și, surpriza rundei, Veszprem - Barcelona 29-28. În primele două etape, Dinamo a câștigat cu Lomza Vive Kielce, scor 32-29, iar apoi a pierdut cu Paris Saint Germain, scor 30-41. După trei etape, patru echipe au câte 4 puncte, pe primele locuri, Barcelona, Veszpre, Kielce și FC Porto, iar Dinamo rămâne pe locul 6, cu 2 puncte. Dinamo București va juca următoarea partidă în deplasare, cu fosta echipă a actualului său antrenor, Xavi Pascual, Barcelona, în 14 octombrie.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu