PROGRAMUL ETAPEI A 12-A DIN LIGA 1. CÂND SE JOACĂ RAPID - CFR CLUJ

Distribuie pe:

Liga 1 a intrat, după Academica Chinceni - FC Botoșani 1-1, într-o pauză de două săptămâni, în care se vor juca partidele echipelor naționale.

Principala competiție internă revine, cu etapa a 12-a, în direct la Digi Sport 1, vineri, pe 15 octombrie, când se va juca meciul Gaz Metan Mediaș - Dinamo, al doilea de la revenirea lui Mircea Rednic în “Ștefan cel Mare”, după remiza cu UTA Arad, 2-2. Capul de afiș al rundei a 12-a din Liga 1 este Rapid - CFR Cluj, duel programat duminică, de la 20.30.

Programul complet al etapei a 12-a din Liga 1

Vineri, 15 octombrie

* Gaz Metan Mediaș - FC Dinamo, ora 20.30, în direct la Digi Sport 1

Sâmbătă, 16 octombrie

* Sepsi OSK Sf. Gheorghe - FC Voluntari, ora 17.30, în direct la Digi Sport 1

* FCSB - CS Mioveni, ora 20.30, în direct la Digi Sport 1

Duminică, 17 octombrie

* FC Argeș - Farul Constanța, ora 15.00, în direct la Digi Sport 1

* UTA Arad - FC U Craiova 1948, ora 17.30, în direct la Digi Sport 1

* FC Rapid 1923 - CFR 1907 Cluj, ora 20.30, în direct la Digi Sport 1

Luni, 18 octombrie

* FC Botoșani - Chindia Târgoviște, ora 17.30, în direct la Digi Sport 1

* Universitatea Craiova - Academica Clinceni, ora 20.30, în direct la Digi Sport 1

LADISLAU BÖLÖNI, AȘTEPTAT LA SEPSI: “E APROAPE CA MIRCEA LUCESCU”. CÂND VA DA RĂSPUNSUL FINAL + VARIANTA DE “BACK-UP”

Patronul lui Sepsi și antrenorul rămas liber de contract în mai, când s-a despărțit de Panathinaikos, au vorbit constant în ultimele zile, însă fără ca tehnicianul să ofere un răspuns final privind venirea sa la Sepsi.

Ladislau Bölöni, așteptat la Sepsi

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a confirmat discuțiile cu Ladislau Bölöni, care e așteptat să ofere un răspuns astăzi.

“O să stăm de vorbă cu Atilla Hadnagy și cu domnul Șfaițer, așteptăm să vedem ce spune domnul Bölöni și vedem. L-am sunat, am discutat și i-am propus să vorbim. Dânsul ar fi prima variantă, dar să vedem. În această seară o să primim un răspuns dacă putem să vorbim sau nu, o să ne spună dacă va fi interesat. El este foarte bine privit în fotbalul românesc, și-a pus amprenta, a jucat la naționala României.

Este un fel de Hagi 2, cum se spune. A antrenat și la echipe de top, are experiență internațională, iar pentru noi ar fi extraordiar și ca imagine. Cred că ceea ce știe el nu cunosc mulți antrenori. E aproape ca Mircea Lucescu”, a declarat Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, potrivit As.ro.

Costel Gâlcă, prima variantă pentru Sepsi dacă Ladislau Bölöni refuză

Patronul lui Sepsi este pregătit în cazul unui răspuns negativ al lui Ladislau Bölöni. Costel Gâlcă, ultimul antrenor care a făcut-o pe FCSB campioană, se află și el pe lista lui Laszlo Dioszegi.

Costle Gâlcă, antrenor rămas liber de contract la finalul sezonului trecut, când s-a despărțit de Vejle, a purtat discuții cu Laszlo Dioszegi, care-l ia în calcul pentru postul de antrenor al lui Sepsi și pe Nicolae Dică, secund în staff-ul lui Mirel Rădoi la echipa națională.

DAVID POPOVICI, PREZENTAT LA CS DINAMO! DE CE A LĂSAT-O PE CSA STEAUA PENTRU CLUBUL DIN “ȘTEFAN CEL MARE”

David Popovici a ales, după rezultatele notabile obținute la Campionatul Europene de juniori și la Jocurile Olimpice, să plece de la CSA Steaua la CS Dinamo, chiar marea rivală a fostului său club.

Marți, 5 octombrie, înotătorul a fost prezentat oficial la Clubul Sportiv Dinamo, prilej cu care a oferit și primele declarații în calitate de sportiv legitimat la gruparea din “Ștefan cel Mare”.

David Popovici, prezentat la CS Dinamo

David Popovici a vorbit și despre rivalitatea dintre fostul și actualul său club, anunțând că știe că cele mai mari “războaie”, mai ales între suporteri, se poartă la fotbal, sport care, însă, nu-l pasionează.

În același timp, David Popovici a explicat că a ales să facă pasul de la CSA Steaua la Dinamo pentru că a considerat că în “Ștefan cel Mare” se poate dezvolta mai bine din punct de vedere profesional.

“Am decis că este cel mai bun lucru pentru mine, în acest moment. Cred că cea mai mare rivalitate pe care am văzut-o este la fotbal, sper să nu mă înșel, nu mă pricep la fotbal și, din fericire, nici nu mă preocupă fotbalul. Am venit aici pentru a progresa la înot.

Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glință, poate pe viitor vom putea face și o ștafetă. Din punct de vedere al universităților americane, cred că ușile nu se închid niciodată, doar că momentan vreau să rămân aici, cu echipa mea. Cred că eu, ca sportiv, pot crește așa”, a declarat David Popovici.

Ce urmează pentru David Popovici

După ce a impresionat pe toată lumea la Campionatele Europene de juniori de la Roma și a fost aproape să plece cu o medalie de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru David Popovici următoarea competiție importantă la care va participa este Campionatul Mondial din luna mai.

“Am avut o vacanță de trei săptămâni după Tokyo, m-am relaxat și acum sper să revin la cea mai bună formă. Primul obiectiv cu adevărat important, Mondialele din mai, din Japonia, Mondialele de seniori”, a transmis David Popovici.

David Popovici a semnat cu Dinamo un contract valabil până în 2024, când sunt programate Jocurile Olimpice de la Paris.

GEST SUPERB AL FANILOR CELOR DE LA UTA!

UTA Arad a fost amendată de Comisia de Disciplină a FRF, după ce suporterii echipei au aprins torțe, au scandat și au afișat bannere cu lozinci cu tentă rasistă în timpul meciului cu Rapid, încheiat la egalitate, 2-2, de pe stadionul “Francisc Neuman”.

Clubul arădean a primit o sancțiune de 15.000 de lei, însă fanii, printr-un gest nemaiîntâlnit, au înmânat oficialilor “Bătrânei Doamne” nu doar cuantumul amenzii, ci și peste 12.000 de lei în plus. Conducerea UTA a fost impresionată de gestul suporterilor, însă i-a avertizat pe aceștia că se vor lua măsuri dure dacă vor mai avea loc incidente care să conducă la pedepsirea echipei.

Suporterii UTA au plătit amenda de 15.000 de lei pe care clubul a primit-o în urma incidentelor de la meciul cu Rapid.

“În cursul săptămânii trecute, clubul nostru a intrat în posesia sumei de 27.374 lei, în urma inițiativei Suporter Club UTA și Ultras Arad, cărora le mulțumim pentru demersul de a acoperi amenda primită la meciul cu Rapid București. De asemenea, mulțumim tuturor donatorilor.

Cu acest prilej, facem un apel la fair-play și respect față de adversari și oficiali, specific publicului arădean, cu speranța ca evenimentele de la meciul cu CFR Cluj să nu se mai repete.

Pe viitor vom lua măsurile care se cuvin față de spectatorii care aruncă cu diferite obiecte în teren, între care amintim anularea abonamentelor din partea clubului, dar și interdicție de a intra pe Arena Francisc Neuman”, se arată în comunicatul oficial al UTA.

În ciuda gestului superb al suporterilor UTA, aceștia rămân “datori” clubului. Chiar dacă au mai rămas peste 12.000 de lei în conturile “Bătrânei Doamne” după donația fanilor, formația de pe locul 8 din Liga 1 trebuie să bage adânc mâna în buzunar pentru a plăti o altă amendă pentru comportamentul spectatorilor, din meciul cu CFR Cluj (0-1) de această dată, de 22.500 de lei.

GIGI BECALI ESTE “PE CAI MARI”!

Gigi Becali (63 de ani) a dat un adevărat tun financiar! Patronul FCSB-ului a vândut un teren de 13 hectare în zona Pipera unui dezvoltator imobiliar.

Averea impresionantă a lui Gigi Becali a sporit “peste noapte” cu 30 de milioane de euro! Aceasta este suma pentru care latifundiarul din Pipera a vândut un teren pe care se va construi un cartier cu aproximativ 1.200 de locuințe, în Nord-Estul Capitalei.

Cele 13 hectare pe care patronul FCSB-ului le-a vândut sunt amplasate în spatele unui complex comercial din Pipera și al unor clădiri de birouri în care își au sediile unele dintre cele mai mari brand-uri de pe piața românească. Tot în acea zonă, Becali a păstrat un lot de teren pe care, împreună cu ginerele și două dintre fetele sale, va dezvolta un proiect imobiliar “de sute de milioane de euro”.

“Construcția proiectului va începe în curând. Am demarat deja procesul de vânzare și am precontractat 50% din primele două faze de dezvoltare, care cuprind circa 400 de apartamente.

Din acest motiv am mai cumpărat încă un teren pentru o etapă suplimentară. Fiecare unitate locativă va avea acces la propria grădină, construcțiile având un regim de înălțime de P+1”,

a declarat Liviu Ioneanu, Co-CEO al dezvoltatorului care a cumpărat terenul de la Gigi Becali, pentru profit.ro.     

Grupaj Digi Sport

Lasă un comentariu