DIRECTORUL GENERAL AL CNAIR: TRONSONUL TÂRGU-MUREȘ - UNGHENI AL AUTOSTRĂZII TRANSILVANIA POATE FI DESCHIS CIRCULAȚIEI PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI

Distribuie pe:

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, afirmă, pe pagina de socializare a companiei, că traficul pe tronsonul Târgu-Mureș-Ungheni al Autostrăzii A3 ar putea fi deschis până la sfârșitul acestui an, chiar înaintea termenului contractual. Este vorba de 9 kilometri de drum, din care aproximativ jumătate în regim de autostradă, iar restul - ca drum de legătură cu două benzi pe sens.

“Odată cu deschiderea circulației, municipiul Târgu-Mureș va avea asigurată în mare parte o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Sebeș și Alba Iulia. Spun, în mare parte, deoarece deocamdată nu este finalizat lotul Chețani - Câmpia Turzii. Dar în condițiile în care, tot până la sfârșitul anului, lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda va fi deschis pentru circulația rutieră, drumul de la Târgu-Mureș până la Alba Iulia se va desfășura în condiții de siguranță mult mai mari și în timpi mult mai scurți. Dacă privim mai în ansamblu, observăm că municipiul Târgu-Mureș va avea o conexiune mult mai eficientă cu granița de vest a României, prin vama Nădlac, chiar dacă deocamdată lipsesc cei 9 km pe A1, în zona Margina - Holdea, unde urmează să fie construite tuneluri. Ca informație de context, vă pot spune că în acest moment, contractul pentru proiectarea și execuția tunelurilor din această zonă se află în licitație”, a declarat directorul companiei. (foto -CNAIR Facebook)

(I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu