“SĂPTĂMÂNA ACȚIUNILOR DE PREVENIRE A CORUPȚIEI ÎN DOMENIUL JANDARMERIE” “M.A.I. ETIC, M.A.I. INTEGRU!”

Distribuie pe:

În perioada mai - decembrie 2021, Direcția Generală Anticorupție desfășoară, la nivel național, Campania de promovare a integrității “M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, circumscrisă unei serii de activități specifice cu caracter preventiv destinate, deopotrivă, personalului M.A.I. și cetățenilor. Scopul acestei campanii îl reprezintă promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I. și al cetățenilor, prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalităților de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată.

În acest context, pe parcursul săptămânii trecute, ofițerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Mureș au derulat activități preventive în mai multe zone aglomerate din localitățile Târgu-Mureș și Sângeorgiu de Mureș, activități integrate “Săptămânii acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul Jandarmerie” și desfășurate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș și Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș, fiind adresate atât lucrătorilor Ministerului Afacerilor Interne, cât și cetățenilor.

Cu această ocazie, ofițerii de prevenire din cadrul S.J.A. Mureș au distribuit materiale de informare specifice domeniului de activitate, cu mesajul “Servesc patria cu integritate!”.

De asemenea, în vederea cunoașterii modului de acțiune în situația în care cetățenii sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, a fost popularizat Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806, informează Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Mureș.

Lasă un comentariu