ZÂMBETUL TOAMNEI

Distribuie pe:

Obiceiurile toamnei, cu prilejul recoltei, sunt urmate de cele pentru asigurarea sporului anului următor. Anul agricol propriu-zis se sfârșește la Sfântul Dumitru, iar la Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, se încheie toamna calendaristică.

Elevii clasei a V-a A, diriginte Gabriela Buta, de la Școala Gimnazială “Sfântu Gheorghe”, Sângeorgiu de Mureș, au sărbătorit, la sfârșitul săptămânii trecute, printr-o masă rotundă, bunătățile toamnei, care a așezat în cămările fiecăruia roade bogate și un zâmbet sănătos.

Dacă una din bucuriile noastre de toamnă era să ne adunăm în căsuța bucătăriei de la țară, pentru că acolo era mai cald și pregăteam bunătăți pentru iarnă și bunica ne spunea glume și povești, astăzi ne adunăm la șezătoare, în sala de clasă, pentru a spune poezii, ghicitori și povești care să ne încălzească sufletul și să ne țină uniți. Părinții sunt colaboratorii noștri dintotdeauna, care s-au întrecut în bunătăți culinare.

Din activitățile de toamnă se numără și concursul de creație literar-artistică “Valurile Copilăriei”, dedicat elevilor de gimnaziu. Revista cu ISSN va cuprinde 80 de creații literar-artistice, iar premierea elevilor va avea loc cu sprijinul primăriei Sângeorgiu de Mureș.

Prof. GABRIELA BUTA

Lasă un comentariu