DIN CAUZA LIPSURILOR, JUMĂTATE DINTRE ROMÂNII DE LA SATE AR ANULA SĂRBĂTORILE DE IARNĂ DIN ACEST AN...

Distribuie pe:

Rezultatele unui studiu realizat recent de organizația World Vision România arată că jumătate dintre familiile care locuiesc în mediul rural ar anula sărbătorile de iarnă în 2021, din cauza lipsei banilor.

Pe fondul lipsei acute de bani, unul din 6 români din mediul rural afirmă că nu dispune nici măcar de 10 lei pentru a cumpăra cadouri copiilor, iar o treime dintre părinți au mai puțin de 50 de lei să cumpere un cadouri.

De asemenea, peste jumătate dintre părinți spun că perioada Crăciunului este una stresantă pentru ei, aproape trei sferturi (74%) fiind preocupați de lipsa banilor.

În plus, 30% din totalul respondenților afirmă că sunt stresați pentru că le este rușine că nu pot asigura familiei cele necesare, 14% pentru că nu au cu ce încălzi casa, 10% deoarece nu știu dacă vor avea bani pentru mâncare și tot 10% fiindcă nu au haine de iarnă.

Potrivit studiului, în jur de 70% dintre respondenți ar alege un cadou care să acopere o necesitate de bază (alimente, haine, încălțăminte, rechizite) și doar mai puțin de 30% ar alege un cadou care să îl bucure pe copil, chiar dacă nu este o necesitate de bază. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu