FEMEIA, VREMURILE ȘI... ARTISTUL

Distribuie pe:

• “Șase dintre cei mai buni doctori din lume sunt: Soarele, Odihna, Exercițiu, Dieta, Respectul de sine și Prietenii. Păstrează-i în toate etapele vieții tale și bucură-te de o viață sănătoasă... Dacă vezi luna, vei vedea frumusețea lui Dumnezeu... Dacă vezi soarele, vei vedea puterea lui Dumnezeu... Dacă vezi o oglindă, vei vedea cea mai bună creație a lui Dumnezeu. Deci crede-mă. Toți suntem turiști, iar Dumnezeu este agentul nostru de turism care ne-a definit deja rutele, rezervările și direcțiile... Încrede-te în El și bucură-te. Viața este doar o călătorie! Așa că trăiește ziua de azi! Mâine s-ar putea să nu mai fie” (Scrisoarea lui Charlie Chaplin către fiica sa, Geraldine).

Charlie Chaplin (1889-1977), actor comediant și regizor englez. Este considerat a fi unul dintre cele mai mari staruri de cinema din sec. XX.

***

• “Trăim vremuri în care valurile necredinței și ale necuviinței, ale neorânduielii și ale minciunii biciuiesc biata omenire din pricină că ne-am îndepărtat de Dumnezeu și de mântuitoarea Sa Lege. Pe lângă multe rele pe care ni le-au pricinuit și ni le pricinuiesc păcatele noastre, diavolul, cu uneltele sale, ereticii și necredincioșii, se străduiesc să întunece orizontul curat al Ortodoxiei, adică să strice și să schimbe autoritatea Sfintei Scripturi și a Sfintei noastre Tradiții cu învățături omenești și eretice. Trăim vremuri rele, viclene și apocaliptice și singurul care poate să ajute și să mântuiască pe om este Dumnezeu, împreună cu Sfânta Biserică Ortodoxă, care continuă în lume lucrarea apostolească a Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru, Iisus Hristos” (Cuvânt către creștinii din România).

Stelianos Kementzetzidis, teolog-editor grec, din Tesalonic

***

• “Într-un sat exista o femeie cam rea de gură, care aducea mult rău familiei și celor din jur. Nimeni nu era ca ea. Oamenii trebuiau s-o ocolească, să se ferească de ea; devenise o piază rea. În acel timp se vestise că va veni un predicator în zona lor. Femeia și-a dat seama de greșeala ei; s-a dus la predicator și i-a spus că este rea de gură și că face mult rău celor din jur. Acesta după ce a ascultat-o i-a spus: “Aveți acasă un câine? - Avem, răspunse femeia. Și e rău câinele? - Da, latră și mușcă. - Și ce faceți cu el? - Îl leg, ca să nu muște și îl închid, ca să nu latre. - Apoi, draga mea, fă și tu așa! Dumnezeu ți-a dat o limbă, dar ți-a dat și un gard de os (dinții) în care s-o poți ține închisă când vrea s-o ia razna. Și ți-a dat Bunul Dumnezeu și o închizătoare pentru limbă (gura) și o ușă ca s-o închizi (buzele) când nu vrea să tacă. Leagă-ți limba de gardul dinților când vrea să muște și închide-o cu ușa buzelor când nu vrea să tacă”. Femeia primi sfatul și de atunci avu pace în casă și societate. “Limba; mic mădular, dar care cu mari lucruri se fălește! Iată puțin foc, și cât codru aprinde! Foc este și limba, lume a fărădelegii! Limba își are locul ei între mădularele noastre, dar spurcă tot trupul și aruncă în foc drumul vieții, după ce aprinsă a fost ea în flăcările gheenei! Din această gură ies binecuvântarea și blestemul. Nu trebuie, frații mei, să fim așa!” (Iacov-3, 5-6, 10).

P.S. “Nu judecați, ca să nu fiți judecați, căci cu judecată cu care judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, și bârna din ochiul tău nu o iei în seamă? Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău și, iată, bârna este în ochiul tău? Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău” (Matei cap. 7, vers. 1-5).

PĂRINTELE ILIE

Lasă un comentariu