REACȚIA GUVERNULUI DUPĂ CE AZOMUREȘ A ÎNTRERUPT PRODUCȚIA: CONTRACTUL LOR DE GAZE LA UN PREȚ FOARTE BUN EXPIRĂ LA 31 DECEMBRIE

Distribuie pe:

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marți, că specialiștii analizează motivele pentru care Azomureș a intrat într-o perioadă de oprire a producției și vor fi găsite soluții pentru ca activitatea să fie reluată.

Pe același subiect, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că la 31 decembrie expiră contractul de gaze al Azomureș, încheiat la un preț foarte bun, iar această oprire a producției vine pentru a preîntâmpina turbulența de pe piața gazelor.

“Am discutat această problemă încă de la finele săptămânii trecute, am discutat cu ministrul Energiei, am discutat cu ministrul Agriculturii, pentru că producția de la Azomureș este foarte necesară producătorilor agricoli.

De asemenea, ieri am avut o discuție pe acest subiect, rămânând ca factorii de răspundere să continue să analizeze care este realitatea, care sunt motivele reale pentru care s-a intrat în această perioadă de oprire a producției și desigur împreună vom găsi  soluții. Nu pot să vă spun acum ce vom face pentru că se analizează”, a explicat Nicolae Ciucă.

Azomureș și-a mutat reviziile din vară în această iarnă pentru a preîntâmpina această turbulență pe piața gazelor naturale “Azomureș funcționa la jumătate din capacitate, funcționa doar cu linia 4, pentru că a fost un accident la Azomureș pe linia 3, funcționa la jumătate din capacitate.

Contractul lor de gaze la un preț foarte bun expira la 31 decembrie și au luat decizia să oprească pe o perioadă de o lună sau două luni și să își mute reviziile care erau planificate în vară tocmai pentru a preîntâmpina această turbulență pe piața gazelor naturale să o mute în perioada aceasta de iarnă”, a explicat și ministrul Energiei.

Lasă un comentariu