PE CINE A VRUT SĂ ADUCĂ FRF SELECȚIONER LA NAȚIONALĂ. AR FI FOST O SUPER LOVITURĂ: “PE LISTA NOASTRĂ S-A AFLAT ȘI EL”

Distribuie pe:

FRF a încercat o adevărată lovitură după ce a deschis discuțiile cu un antrenor foarte valoros, care a obținut rezultate în străinătate. Naționala României este în continuare fără selecționer, după ce contractul lui Mirel Rădoi a expirat pe 30 noiembrie. FRF a negociat cu mai mulți antrenori importanți, dar cele mai mari șanse le are în momentul de față Dan Petrescu. Până la Dan Petrescu, cei de la FRF au negociat cu Gică Hagi și cu Răzvan Lucescu. Ultimul ar fi fost o adevărată lovitură pentru forul condus de Răzvan Burleanu. Președintele FRF a recunoscut că a mers la Salonic doar pentru a negocia cu Răzvan Lucescu, dar antrenorul, în vârstă de 52 de ani, este legat de PAOK de o clauză de 7 milioane de euro. “Pe lista noastră s-a aflat și Răzvan Lucescu, acesta fiind motivul pentru care m-am și deplasat la Salonic. Este însă legat de PAOK printr-un contract pe o perioadă lungă de timp și o clauză mare de reziliere”, a dezvăluit Răzvan Burleanu. În vârstă de 52 de ani, Răzvan Lucescu este unul dintre cei mai valoroși antrenori români. În 2019, el a reușit să-i aducă lui PAOK primul titlu de campioană după o pauză de 34 de ani. De asemenea, în același an, a reușit primul event din istoria clubului din Salonic. În 2020, Răzvan Lucescu a reușit performanțe remarcabile și la Al Hilal, pe care a făcut-o campioană în Arabia Saudită și alături de care a câștigat Liga Campionilor Asiei.

Răzvan Lucescu a negat negocierile cu FRF

Pe 24 noiembrie, playtech.ro a publicat o poză făcută într-un restaurant din Salonic, în care Răzvan Lucescu, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au fost surprinși la aceeași masă. Imediat, presa din Grecia a oferit informații despre scopul acelei întâlniri. Jurnaliștii eleni au scris că FRF a încercat să-i facă o ofertă lui Răzvan Lucescu, însă acesta le-a transmis din start că nu este dispus să plece de la PAOK. Ulterior, în aceeași zi, Răzvan Lucescu a negat discuțiile despre preluarea naționalei României și a spus atunci că acea întâlnire a fost pur amicală. “Nu îmi place să vorbesc de cineva cu persoane pe care le știu de mult timp și care nu sunt pentru prima dată în situația aceasta în Salonic. Nu e nimic de zis, nu e nimic de comentat. Sunt aici la PAOK, sunt antrenorul lui PAOK, am un contract pe trei ani și vreau să rămân la PAOK. Nu e nimic de zis. Nu știu cine a publicat poza, ce persoane bolnave au făcut-o, dar, pentru mine... nu am niciun fel de interes”, a spus atunci Răzvan Lucescu.

NAȚIONALA UNDER 20 A ROMÂNIEI, ÎNVINSĂ DE ITALIA

Patinoarul “Olimpic” din Brașov găzduiește, în intervalul 13-19 decembrie, turneul Diviziei a II-a, grupa A, de calificare la Campionatul Mondial de hochei pe gheață pentru jucători sub 20 de ani, turneu final care va avea loc în 2022. Marți, 14 decembrie, s-au disputat partidele etapei a 2-a: Marea Britanie - Lituania 5-3, Spania - Coreea de Sud 1-1 și 1-2 după prelungiri, și Italia - România 5-0. In prima etapă, tricolorii au pierdut cu 1-4 în fața sud-coreenilor. În clasament conduce Italia - cu 6 puncte, după care vin Marea Britanie - tot cu 6 puncte, Coreea de Sud - cu 5 puncte, Spania - cu 1 punct, România și Lituania - zero puncte. Câștigătoarea grupei va promova în Divizia I, grupa B, iar ultima clasată va retrograda în Divizia a II-a, grupa B. Miercuri, 15 decembrie, a fost zi de pauză, întrecerile urmând a se relua astăzi, 16 decembrie, cu jocurile rundei a 3-a: Italia - Spania (de la ora 13.00), Marea Britanie - Coreea de Sud (de la ora 16.30) și Lituania - România (de la ora 20.00).

FCSB VA JUCA DIN 2022 PE UN NOU STADION DIN BUCUREȘTI

Managerul general Mihai Stoica a anunțat că echipa va evolua din 2022 pe stadionul de rugby de la Arcul de Triumf.

Stoica spune că problemele birocratice s-au rezolvat, iar arena va putea fi închiriată de FCSB.

“Va fi deschis pentru închiriere în 2022. (Inclusiv pentru fotbal?) Da. Păi cine ar putea să îl închirieze? (n.r. ironic) Federția de Badminton nu știu dacă e foarte dispusă să îl închirieze.

Nici măcar nu mă gândesc să nu fie casa rugby-ului. Doar că rugby-ul poate trăi și din banii de la fotbal, când nu are acțiune. Nu trebuie făcute mizerii cum s-au făcut în Ghencea, hai să aduc Clujul să joace rugby, deși trebuie să joc eu la Cluj”, a dezvăluit Mihai Stoica la Telekom Sport.

Stadionul a costat 37 de milioane de euro, iar până acum s-au disputat doar meciuri de rugby.

FCSB a încercat să îl închirieze, dar nu a putut și a fost nevoită să joace la Buzău și Giurgiu.

FOTBALIȘTII CU CELE MAI MULTE MECIURI ÎN SECOLUL 21. RONALDO ȘI MESSI, UN NOU DUEL PENTRU LOCUL 1

Cristiano Ronaldo (36 de ani) și Lionel Messi (34 de ani) au produs, probabil, cea mai mare rivalitate din istoria fotbalului, iar aceasta continuă și în prezent. Cei doi nu sunt doar cei mai buni marcatori ai secolului 21 (n.r. Ronaldo cu 802 goluri, Messi cu 758), ci și fotbaliștii care au strâns cele mai multe meciuri din 2001 încoace.

Cristiano Ronaldo, fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate în secolul 21

Deși portughezul și-a început cariera în 2003, iar Messi un an mai târziu, cei doi conduc în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe meciuri în secolul 21, peste unele nume care deja jucau constant la începutul anilor 2000. Nici măcar Gianluigi Buffon, care în 2001 era titular la Parma și la 43 de ani încă mai joacă, nu i-a putut depăși. Ronaldo este lider în acest clasament, cu 1.066 de meciuri jucate la nivel de club sau echipă națională. Messi îl urmează cu 950 de partide, iar podiumul este completat de Buffon, care a stat între buturi de 901 ori.

Cristiano Ronaldo a atins recent borna de 800 de goluri

Cristiano Ronaldo i-a recunoscut lui Piers Morgan că Lionel Messi e cel mai bun fotbalist împotriva căruia a jucat. De doi ani, Ronaldo are o relație specială cu celebrul jurnalist britanic Piers Morgan, cu care a dezvoltat o prietenie improbabilă, având în vedere că vedeta engleză este un mare susținător al lui Arsenal. Gazetarul a povestit în această toamnă un dialog avut cu lusitanul într-un restaurant italian, în care CR7 a recunoscut că rivalul său argentinian este cel mai bun jucător împotriva căruia a jucat vreodată. Totuși, cel care s-a întors din vara aceasta la Manchester United nu a uitat să facă o remarcă în stilul caracteristic, dând de înțeles faptul că se consideră cel mai bun fotbalist din istorie. “Era 1 dimineața pe terasa restaurantului său preferat din Torino, când încă mai juca pentru Juventus, chiar înainte de decizia senzațională de a reveni la Manchester United. L-am întrebat “Cine este cel mai bun fotbalist împotriva căruia ai jucat?” “Messi”, a răspuns imediat. “Pe bune?”, i-am spus, mirat că l-a numit pe cel mai mare rival al său. “Sigur că da. Este cel mai bun fotbalist împotriva căruia am jucat vreodată. Dar îmi pui întrebarea greșită. Ar trebui să mă întrebi cine este cel mai bun fotbalist și atât”. “Cred că deja știu răspunsul”, i-am replicat, râzând. Ronaldo mi-a făcut cu ochiul și am ciocnit paharele. Crede că este cel mai bun din istoria acestui sport, iar eu sunt de acord cu el”, a povestit Piers Morgan.

EMMA RĂDUCANU ARE COVID-19 ȘI RATEAZĂ UN TURNEU ÎN EMIRATELE ARABE UNITE

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, câștigătoare la US Open, a fost testată pozitiv la Covid-19. Ea este nevoită să renunțe la un turneu demonstrativ în Emiratele Arabe Unite. Emma Răducanu a fost nevoită să renunțe la turneul demonstrativ de la Mubadala World Tennis Championship, un turneu demonstrativ prevăzut săptămâna viitoare la Abu Dhabi. Răducanu ar fi trebuit să debuteze la un meci contra elvețiencei Belinda Bencic. Organizatorii au explicat că au început să-i caute o înlocuitoare. La turneul din Emirate vor mai fi Rafael Nadal, Dominic Thiem, Andy Murray, Andrei Rublev, Casper Ruud și Denis Șapovalov.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu