FINANȚARE PENTRU FILARMONICA DE STAT ȘI TEATRUL DE COPII ȘI TINERET “ARIEL”

Distribuie pe:

Guvernul a aprobat, zilele trecute, o nouă Hotărâre privind repartizarea sumelor corespunzătoare cotei de 2% din impozitul pe venit pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante.

Astfel, 61 de teatre, opere și filarmonici din 30 de județe au primit, în total, 132.407.000,18 lei, anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul a declarat: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vine din nou în sprijinul unităților administrativ-teritoriale care nu au capacitatea financiară pentru a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționalității și a investițiilor din cadrul acestor instituții culturale, dar pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale reprezintă un beneficiu pe termen lung.

După cum este cunoscut, în data de 6 octombrie a.c., au fost alocate alte 133.960.000 de lei pentru instituții de cultură din 34 de județe.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către MDLPA, până la data de 10 decembrie 2021, de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole și vin în sprijinul acestora în condițiile în care finanțarea altor instituții de cultură din județe este asigurată din bugetul Ministerului Culturii, precizează Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Conform aceleiași surse, în județul Mureș vor primi finanțare Filarmonica de Stat și Teatrul de Copii și Tineret “Ariel”.

L.O.

Lasă un comentariu