SPECTACOLUL UMANITAR - LA FÂNTÂNA SOARELUI

Distribuie pe:

“La fântâna soarelui” s-a numit spectacolul umanitar pe care Asociația Grai Ardelean l-a pregătit împreună cu o seamă de voluntari sânpetreni pentru micuța Adeliana Ariana Lup, greu încercată de o problemă de sănătate cruntă.

Au venit să colinde și să cânte cete de colindători și interpreți cunoscuți, care au întreținut atmosfera aproximativ 3 ore, la Căminul Cultural din Sânpetru de Câmpie.

Prin bunăvoința dumneavoastră, a celor ați făcut donații, știuți cu siguranță de Bunul Dumnezeu, s-au adunat aproximativ 8 mii de lei. În numele tuturor, vă mulțumim!

La Sânpetru de Câmpie, în a treia zi de Crăciun se ținea Ospățul Crăciunului, un obicei străvechi de începere a jocului după perioada de post. La o casă, tinerii căsătoriți organizau ospățul, femeile aduceau mâncarea, bărbații băutura, păzită strașnic de un colcer, și vătafii angajau ceterașii. Ulterior, anii trecuți, Biserica ortodoxă din localitate a găzduit mai multe ediții a unui recital de colinde, tot a treia zi de Crăciun. De data asta, spectacolul a avut un caracter umanitar, un grup de voluntari împreună cu Asociația Grai Ardelean au încercat să reînnoade o tradiție mai veche, a comuniunii și a facerii de bine.

Lasă un comentariu