NO COMMENT! ÎNCURCĂTURI CU SURSELE DE INFORMARE...

Distribuie pe:

Clienții trebuie să dovedească faptul că au fost vaccinați ori s-au recuperat după coronavirus pentru a avea acces în hoteluri, centre de congrese și restaurante sau să folosească teleschiuri și transportul local pe distanțe lungi. Restricțiile se extind în viața de zi cu zi, în special pentru nevaccinați, întrucât un test de coronavirus negativ nu mai este suficient pentru multe locuri.

Noua regulă se aplică acum și echipelor sportive. Fotbaliștii, de exemplu, trebuie să fie vaccinați sau recuperați după infecția cu COVID-19 pentru a fi lăsați să joace.

De la 1 februarie, toți cei care nu sunt vaccinați sau care nu au primit a doua doză sau o injecție de rapel, deși au avut ocazia să o facă, vor fi amendați cu 100 de euro. Măsura va rămâne în vigoare până la 15 iunie și se aplică tuturor rezidenților cu vârsta de peste 50 de ani, inclusiv cetățenilor străini, conform unei noi legi care a intrat în vigoare sâmbătă. Cei care nu s-au vaccinat încă au primit o perioadă de grație până la sfârșitul lunii ianuarie pentru a face acest lucru.

...Ce? Cum? Curat murdar, monșer! Taman când poporenii se dădeau mai vârtos cu schiurile pe pârtiile patriei, bot în bot și ceafă-n ceafă, sau hăuleau prin centrul vechi al Capitalei, înghesuiți unul într-altul, sau mai pupau niște moaște (dezinfectate după fiecare pupătură, ce-i drept) și se călcau în picioare (cu înjurăturile aferente) să

nu rateze cumva sarmalele anti - Covid, distribuite cu prilejul Bobotezei (neuitând, bineînțeles, să smulgă o crenguță din bradul frumos împodobit, din fața bisericii - spre iertarea, în avans, a păcatelor și spre justa mâhnire a preoților) vin, iată, niște unii să ne încalce drepturile omului!

Cum, adică? Să nu putem transporta sarsanalele cu hălci din porcu' tăiat (conform tradiției strămoșești), cu autocaru', până colea, după deal, la Londra sau la Paris? - s-au zborșit românii diasporeni, jurându-se că, deși îi macină dorul de țară, nu vor mai reveni în dânsa până la Ignatul viitor.

...Of, stimați telespectatori, doamnelor și domnilor, stați un pic, nu v-alarmați, și cuvântu-mi ascultați: am greșit sursa de informare, scuzați: în loc să ne “băgăm pe Facebook”, am citat Agențiile de presă DPA și Reuters: toate grozăveniile descrise mai sus nu se întâmplă în România, ci taman în Italia, așa că, fie acolo, la ei, Doamne-ți mulțam! Hai, că ne-am liniștit!

... Pentru că în spațiul carpato-danubiano-pontic, lucrurile s-au rezolvat, în sfârșit: încolțit din toate părțile, înjurat vârtos, cu epidemiologii lui cu tot (care, ce să vezi, n-au studiat medicina online, ci și-au frecat, “pe bune”, coatele pe băncile facultății de profil, tremurând înainte de examen, nu trimițând răspunsurile prin internet), ministrul de resort a făcut marele anunț: vaccinarea nu va fi obligatorie în România: “Nu cred că este potrivită, cel puțin în țara noastră”, a precizat el.

Dar ce (mai) este “potrivit” în țara noastră? - scuzată fie-ne întrebarea, prostească, desigur. Și retorică, pe deasupra.

Ministrul Sănătății spune, însă, că recomandă “cu tărie”, vaccinarea împotriva COVID-19. Totuși - ziceam, nu dădeam cu bățul: n-ar fi mai bine să recomande nu “cu tărie”, ci “o tărie” mică, acolo, să scoată virusul din organism și pe diavol din vaccin.?! Că, uite, potrivit “credincioșilor” de pe rețelele de socializare (surse absolut sigure, nici vorbă!) vine Apocalipsa peste noi și ne prinde cu mânecile suflecate și cu bețișorul în nas...

“Trebuie să lucrăm mai mult pentru informare”, a mai precizat ministrul:

“Veți vedea, în săptămâna care vine, pachete de informații legate de vaccinare, care vor răspunde întrebărilor pe care și le pun oamenii”.

“Pachete de informații”? Și ce o să facem cu ele? Dacă erau “pachete cu alimente” din firimiturile aruncate de UE, mai treacă-meargă, dar, uite că iar am încurcat sursele: am confundat, scuzați, site-ul Ministerului Sănătății cu lista de meniuri de la cantina socială. Cât despre întrebările “pe care și le pun oamenii”, dom' ministru să fie liniștit: oamenii la care se referă dânsul nu-și pun niciun fel de întrebări: unii - fiindcă nu-i duce capul, alții - fiindcă înghit răspunsurile gata preparate pe “feisbuc” și pe “uațap”: dacă te vaccinezi, nu-i așa, te pasc următoarele neplăceri: după o lună, faci cheaguri pe diverse organe ale corpului, după două luni, avortezi - ba chiar, femeile trecute de 80 de ani devin sterile - ,iar după șase luni, te duci pe lumea cealaltă, cu mâinile pe piept și cu certificatul verde-ntre dește. Vorba unui hâtru: noaptea nici măcar nu există, ci au inventat-o unii ca să facă bani din vânzarea de becuri.

...În fine...Tiii! Tot scormonind prin ciubărul cu surse de informare, numai ce dădurăm peste următoarea zicere:

“Nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm, odată și odată, acest lucru, Uitați-vă la alții, în vestul Europei, suntem aici în Bruxelles, în toate statele din vestul Europei pandemia a fost domolită prin vaccinare. Sunt rate de vaccinare de 80-90 la sută și au ajuns în ultimele săptămâni puțini oameni la Terapie Intensivă și în spitale. Noi de ce nu putem așa ceva? De ce trebuie să dăm ascultare la unii care vorbesc prostii în spațiul public și pe Facebook și vă fac să nu vă vaccinați, ca să ajungeți la spital și la Terapie Intensivă? Este fundamental eronat. Soluția este clară, este gratuită, este disponibilă, se numește vaccin. Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie”.

... “Prostii în spațiul public și pe Facebook”? Dar ce vorbe sunt astea? Gravă ofensă adusă nevaccinaților! Doamne și ferește! Pe ce lume trăim? Dar cine a putut să sloboadă o asemenea enormitate, absolut revoltătoare și anticonstituțională, măi dragă: Cîțu? Nu. Arafat? Nu. Ciolacu? Nu. Rafila? Nu. Draaagnia? Nțțț. Să fim serioși! Kelemen Hunor? Nem. Vreunul de prin Guvernul Italiei? Noooo, ma che dici?

...Dar, să nu vă mai ținem cu sufletul la gură și cu seringa-n aer, că și așa suntem suficient de stresați: vă informăm că autorul este dl Iohannis.

Klaus Werner Iohannis. Se poate verifica, dând pe Goagăl.

Iar când e vorba de dl Iohannis, de dl Klaus Werner Iohannis, nu ne permitem fițe, ițe și glumițe...

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu