CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ DIN FRANȚA ESTE ROMÂNCA ANAMARIA VARTOLOMEI. EA A DEVANSAT-O PE CELEBRA SOPHIE MARCEAU

Distribuie pe:

Băcăuanca Anamaria Vartolomei a fost desemnată cea mai bună actriță din Franța, la gala de decernare a Premiilor Lumieres, pentru rolul din filmul “L'Evénement”, regizat de Audrey Diwan și câștigător al Leului de Aur la Veneția.

Premiile Lumieres sunt acordate de presa internațională de film, iar aceasta a fost cea de-a 26-a ediție. Anamaria Vartolomei a fost desemnată câștigătoarea premiului pentru cea mai bună actriță, devansând nume mari din cinematografia franceză, precum Sophie Marceau sau Virginie Efira. De asemenea, “L'Evénement” a fost desemnat cel mai bun film francez al anului 2021. El va putea fi văzut în 2022 și în cinematografele din România. “L'Evénement” spune povestea din romanul scriitoarei Annie Ernaux, privind experiența sa din timpul unui avort, pe când procedura era ilegală în Franța anilor `60, iar acesta a fost primul rol principal pentru românca Anamaria. Ea a mai avut o nominalizare la Premiile Lumieres la debutul în cinematografie, pe când avea doar 12 ani.

De-a lungul timpului, trofeul Lumiere pentru cea mai bună actriță a mai fost câștigat de Isabelle Huppert, Fanny Ardant, Audrey Tatou, Marion Cotillard, Kristin Scott Thomas sau Lea Seydoux.

La doar 22 de ani, Anamaria Vartolomei este anul acesta, din nou, și una dintre revelațiile Academiei Cesar. Actrița Anamaria Vartolomei s-a născut în 1999 și a copilărit în satul Plopu (Dărmănești) din județul Bacău până la 6 ani. Părinții săi emigraseră în Franța încă de când ea avea 2 ani, astfel că a rămas în grija bunicilor, după care, la 6 ani, a plecat și ea cu părinții în Franța. A descoperit actoria la școală și a debutat la vârsta de 10 ani, la Paris, în filmul “Mica mea prințesă”, alături de celebra actriță franceză Isabelle Huppert.

Pe 27 decembrie 2021, Primăria Dărmănești i-a acordat distincția “Oameni de valoare ai orașului Dărmănești”.

MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu