ECHIPA NAȚIONALĂ, PESTE ORGOLII PERSONALE. EDI IORDĂNESCU, ÎMPĂCARE CU GIGI BECALI

Distribuie pe:

Edi Iordănescu a vorbit despre posibilitatea de a colabora din nou cu Gigi Becali. Fiul lui Anghel Iordănescu a fost antrenor la FCSB între lunile august și noiembrie ale anului trecut. Locul său a fost luat de Toni Petrea. În perioada de trei luni petrecută la vicecampioana Ligii 1 a disputat 11 meciuri și a obținut opt victorii, două egaluri și o singură înfrângere. În statisticile oficiale este trecut și un eșec cu 0-3 în fața celor de la FC Voluntari, din data de 27 octombrie 2021, care a dus la eliminarea echipei din optimile Cupei României. Pentru acea partidă, FCSB nu a putut avea 13 jucători disponibili din cauza mai multor probleme de lot, provocate de focarul de COVID-19 și accidentări. Federația Română de Fotbal a emis, la vremea respectivă, un comunicat prin care anunța că meciul nu poate fi amânat. Prin urmare, FCSB a pierdut la “masa verde” acel joc cu ilfovenii.

Totuși, în ciuda unui parcurs ireproșabil în Liga 1, Edi Iordănescu a ales să se despartă de gruparea bucureșteană. Acesta a fost forțat de Gigi Becali, care se implica din ce în ce mai mult peste deciziile antrenorului, aspect peste care actualul selecționer nu a putut trece cu vederea. Edi Iordănescu va discuta și cu Gigi Becali pentru binele echipei naționale. La trei luni de la acel moment, Edi Iordănescu se află pe banca echipei naționale a României și a vorbit despre posibilitatea de a coopera iar cu Gigi Becali, dar de această dată în privința primei reprezentative. Selecționerul a dat asigurări cu privire la faptul că va da uitării disputele din trecut avute cu patronul celor de la FCSB, precizând faptul că interesul echipei naționale trebuie să primeze. “Îmi doresc să fac și muncă de teren cât mai complexă, să călătoresc, să merg, să discut, să ne dăm concursul, să lucrăm împreună pentru îmbunătățirea fotbalului nostru. Voi avea discuții și cu patronul FCSB, l-am asigurat de verticalitatea mea totală și de faptul că nu vor exista resentimente. N-are nicio legătură, primează interesul naționalei”, a declarat Edi Iordănescu.

MOTIVUL PENTRU CARE LIGA 1 NU POATE TRECE LA 18 ECHIPE

Poziția Ligii Profesioniste de Fotbal cu privire la informațiile apărute în presă în ultimul timp, cum că se plănuiește mărirea campionatului, de la 16 la 18 echipe, este clară. Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a lămurit situația. “Suntem de acord cu poziția domnului Burleanu. În momentul în care am trecut de la 14 la 16 echipe a fost situația aceea cu COVID-19. Deci, în momentul de față, nu se are în vedere modificarea numărului de echipe la Liga 1. Când ne uităm la anumite probleme financiare pe care le au anumite echipe ar fi eronat să mărim campionatul”, a spus Justin Ștefan, la Digi Sport Special.

Lupescu nu ar zice nu unui campionat cu 18 echipe

Ionuț Lupescu nu pare deranjat de ideea lansată de Mirel Rădoi, cum că din sezonul viitor, Liga 1 ar putea avea 18 echipe. Acesta spune totuși că trebuie crescut într-un fel sau altul nivelul valoric, altfel totul ar fi în zadar.

“Mie îmi place un campionat de 18 echipe, am mai spus de mulți ani că România e o țară perfectă pentru 18 echipe, important e să ai 18 echipe care chiar pot să facă performanță, aici e marele semn de întrebare”, a spus Ionuț Lupescu.

FIFA A ANUNȚAT CĂ AU FOST SOLICITATE 17 MILIOANE DE BILETE PENTRU TURNEUL FINAL AL CUPEI MONDIALE DIN QATAR

FIFA a anunțat, marți, că au fost solicitate 17 milioane de bilete pentru turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, în prima etapă de vânzare, care a început la 19 ianuarie și s-a încheiat marți. Cele mai multe cereri, 1,8 milioane, au fost înregistrate pentru finala competiției, care va avea loc la 18 decembrie, pe Lusail Stadium. De asemenea, rezidenții din Qatar au avut cele mai multe solicitări, urmați de cei din Argentina, Brazilia, Anglia, Franța, India, Mexic, Arabia Sudită, Emiratele Arabe Unite și SUA. FIFA va anunța la 8 martie norocoșii câștigători ai biletelor puse în vânzare în prima fază. Tot atunci, va fi precizată și data limită de achitare a tichetelor. În funcție de disponibilitate, FIFA Ticketing va informa cu privire la momentul următoarei faze de vânzare, pe principiul primul venit, primul servit.

Cupa Mondială va avea loc între 21 noiembrie și 18 decembrie.    

CSM TG. MUREȘ A PIERDUT DERBY-UL CU ȘTIINȚA, LA BASCHET MASCULIN

Joi, 3 februarie, în Sala Romsilva din Capitală, s-a disputat o restanță din runda a 9-a a Ligii I de baschet masculin, meciul derby dintre Știința București și CSM Tg. Mureș. Bucureștenii s-au impus cu scorul de 73-66 (22-17, 21-17, 15-10, 15-22). Cel mai bun jucător de la mureșeni a fost Santa Szabolcs, care a reușit 18 puncte și 12 recuperări. În fruntea clasamentului se află CSM Tg. Mureș (19 puncte), urmată de Știința București (18 puncte) și Laguna București (18 puncte). Etapa viitoare, a 11-a, este programată duminică, 13 februarie.

SIMONA HALEP A URCAT O POZIȚIE ÎN CLASAMENTUL WTA

Simona Halep a urcat o poziție, până pe locul 22, cu 2.117 puncte, în clasamentul WTA, dat publicității luni. Și Sorana Cîrstea a urcat o poziție, până pe locul 31, cu 1.612 puncte. Româncele din Top 200 WTA ocupă următoarele poziții: 22. Simona Halep - 2.117 puncte

(+o poziție); 31. Sorana Cîrstea - 1.612 (+1); 56. Irina-Camelia Begu - 1.043; 58. Jaqueline Cristian - 1.013; 61. Elena Gabriela Ruse - 991; 101. Ana Bogdan - 722; 121. Irina Bara - 585 (+2); 122. Mihaela Buzărnescu - 581 (+2); 198. Alexandra Cadanțu-Ignatik - 344 (-1).

În Top 10 WTA, condus în continuare de australianca Ashleigh Barty, poloneza Iga Swiatek a coborât patru poziții până pe locul 8, ceea ce a dus la ascensiunea mai multor jucătoare. De asemenea, Ons Jabeur din Tunisia a urcat pe locul 10, iar americanca Danielle Collins a coborât pe 11.

UN NOU SCANDAL URIAȘ ÎN SPORTUL MONDIAL

Alvin Kamara, de la New Orleans Saints, una dintre vedetele din NFL, a fost arestat duminică sub acuzația că a agresat o persoană într-o discotecă, a anunțat poliția din Las Vegas, citată de AFP. O persoană, care se afla în spital, a făcut plângere că a fost agresată într-un club de noapte și în urma anchetei a fost identificat ca suspect jucătorul Alvin Kamara, 26 ani, care a fost reținut duminică, după ce a participat la All-Star Game (Pro Bowl), disputat pe stadionul Allegiant din Las Vegas. Kamara a fost condus la centrul de detenție al comitatului Clark unde a fost arestat sub acuzația de agresiune și vătămări corporale grave, conform unui comunicat al poliției americane.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu