EȘEC PENTRU BASCHETBALISTELE MUREȘENE, ÎN LIGA NAȚIONALĂ

Distribuie pe:

BC Sirius-Mureșul Tg. Mureș a întâlnit miercuri, pe teren propriu, pe Phoenix Constanța, într-un meci din cea de-a 19-a etapă a Ligii Naționale de baschet feminin. Echipa mureșeană a pierdut duelul cu scorul de 49-56. Alte rezultate ale rundei a 19-a:

Rapid București - Sepsi Sf. Gheorghe 46-106, KSE Tg. Secuiesc - CS Agronomia București 61-49, Baschet Arad - Universitatea Cluj 70-59 și CSM Târgoviște-CSM Alexandria 61-58.

SORANA CÎRSTEA, ELIMINATĂ ÎN OPTIMILE DE FINALĂ ALE TURNEULUI DE LA SANKT PETERSBURG!

Sorana Cîrstea, locul 31 WTA, a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Sankt Petersburg. Ea a fost învinsă, miercuri, în turul al doilea, cu scorul de 6-4, 7-5, de Anett Kontaveit din Estonia, locul 9 WTA și cap de serie numărul 3, după un meci de o oră și jumătate. Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 9.500 de dolari și cu 55 de puncte WTA.

ADRIAN VASILE, ANUNȚ DESPRE REVENIREA CRISTINEI NEAGU LA ECHIPA NAȚIONALĂ

După ce a fost reconfirmat selecționer de membrii Comisiei Tehnice a FRH, Vasile a aflat că se va putea baza în 2022 pe căpitanul “tricolorelor”.

Cea mai bună handbalistă a lumii a făcut o pauză de un an de la echipa națională, dar la finalul acestei luni va răspunde pozitiv convocării pentru “dubla” cu Danemarca.

“Sunt multe aspecte din jocul nostru care au fost plusuri după CM, am făcut pașii corecți în absența Cristinei, nivelul nostru o să crească având-o acum înapoi. Este nevoie, în același timp, de lucrurile de bază: dorința de a te sacrifica jucând în tricoul României, plăcerea de a trăi responsabilitatea jocului în tricoul naționalei. Mă bucură reîntoarcerea Cristinei la echipa națională și de acum încolo trebuie să muncim să ne calificăm la JO de la Paris”, a declarat Adrian Vasile.

EDI IORDĂNESCU VREA SĂ CHEME VETERANI LA NAȚIONALĂ

Edi Iordănescu a preluat echipa națională și a dezvăluit cum dorește să facă selecția jucătorilor.

Fostul selecționer, Mirel Rădoi, a avut ca obiectiv personal întinerirea echipei și a chemat un număr mare de fotbaliști care evoluaseră anterior la naționala U21, cu care el colaborase în trecut.

Iordănescu a dezvăluit că pentru el nu contează vârsta și are de gând să cheme la echipa națională orice jucător care poate fi folositor tricolorilor. De asemenea, nu exclude nici varianta de a naturaliza fotbaliști. “Mirel Rădoi avea 58 de jucători convocați, iar lista mea A are 46 de jucători. Am creat și o listă B, un fel de anticameră, care cuprinde jucători cu ștate mai vechi, cu istoric, dar ieșiți din circuit, care nu s-au mai regăsit. Vedem care mai pot fi câștigați. Și jucători tineri și foarte tineri. Petrila sau Tavi Popescu, de exemplu, care vin tare din urmă și încercăm să le grăbim procesul de dezvoltare.

Oricine poate veni! Aprecierile nominale mi-e greu să le fac. Voi apela la oricine poate ajuta echipa națională. Nu cred în vârstă! La echipa națională nu contează vârsta. Eu cred în reconstrucție, în moment și în planuri clare.

Da. Media de vârstă acum e de 25, 26 de ani și se apropie de cea mai bună pentru performanță. Așa spune statistica, spre 27, 28 de ani. În perioada asta de calificări, vom avea răspunsul cel mai clar de la această generație. Eu nu am respins total ideea asta de naturalizare, dar în același timp sunt orgolios și naționalist. Dacă se va întâmpla, asta îmi doresc, un jucător care să simtă cu adevărat ceva pentru țara noastră și să fie legat, cum e cazul lui Camora, însurat cu o doamnă din România. Cadu este român și mai apoi portughez. Nu refuz chestiunea asta”, a spus Edi Iordănescu, pentru GSP.

În carieră, Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu-Mureș, Pandurii Târgu Jiu, ȚSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și FCSB. El a cucerit titlul în Liga I în sezonul 2020/2021, cu CFR Cluj. Naționala are două amicale în martie. Pe 25 martie, pe Stadionul Steaua, tricolorii vor întâlni naționala Greciei. Patru zile mai târziu, pe 29 martie, România va juca în deplasare, cu Israel.

ADRIAN VASILE, DESPRE CE URMEAZĂ PENTRU NAȚIONALA FEMININĂ DE HANDBAL A ROMÂNIEI

România are un început de an competițional de foc, cu meciuri din preliminariile CE 2022, iar primul adversar este Danemarca, formație pe care o întâlnește în dublă manșă, prima dată la Mioveni, la începutul lunii martie. “Îmi plac provocările și adversarii puternici, nu există scurtături către vârful piramidei. Danemarca este foarte puternică, vine din spate această echipă și va fi o forță în următorii ani, au jucătoare cu experiență internațională și vârstă bună. Nu există motivație mai bună decât să-i bați pe cei mai buni”, a spus selecționerul naționalei feminine de handbal a României. Vasile le-a prezentat membrilor Comisiei Tehnice a FRH raportul de activitate pentru anul 2021, cu detalii mai ales pe jocurile de la CM din Spania, din decembrie 2021. După analiză, antrenorii au votat pentru menținerea în funcție a selecționerului, scorul scrutinului fiind 7-5.

“Nu am cum să mulțumesc pe toată lumea, handbalul este un sport greu și mulți vedem alte aspecte și avem alt interes apropo de modul în care jucăm handbal. Le mulțumesc colegilor care m-au sprijinit, cei care au fost de altă părere nu fac altceva decât să mă ambiționeze să doresc să fiu din ce în ce mai bun”, a precizat el.

Referitor la perioada petrecută la conducerea naționalei, Adi Vasile, antrenor și la CSM București, a precizat că preferă să vadă partea plină a paharului. “Trăiesc un vis și o responsabilitate foarte frumoasă, este cea mai mare mândrie să-ți reprezinți țara. 2021 a fost un an cu multe provocări, prima parte cu turneul preolimpic și cu jocurile de calificare la CM, apoi partea a doua, în care au fost schimbări importante în echipă pentru pregătirea campaniei de Euro, dar și Campionatul Mondial. A fost un an în care am avut mereu dorința și credința că putem învinge pe oricine și în care ne-am luptat până la capăt în fiecare meci”, a adăugat tehnicianul.

A FOST STABILITĂ FINALA CUPEI MONDIALE A CLUBURILOR

Chelsea a învins în semifinale echipa saudită Al Hilal, scor 1-0. Golul a fost marcat de Lukaku, în minutul 32. În cealaltă semifinală, marți, Palmeiras (Brazilia) s-a impus cu 2-0 în fața echipei egiptene Al Ahly. Echipa din America de Sud s-a impus în fața Al Ahly, campioana Africii, grație golurilor marcate de Rafael Veiga (39) și Dudu (49). Cei doi fotbaliști și-au oferit unul altuia pase decisive. În minutul 71 al meciului, egiptenii au marcat prin Mohamed Sherif, dar golul a fost anulat după ce arbitrajul video a intervenit. Mai mult decât atât, Al Ahly a terminat meciul în 10 oameni, după ce căpitanului Ayman Ashraf a fost eliminat. Finala mare (Chelsea - Palmeiras) și finala mică (Al Hilal - Al Ahly) vor avea loc sâmbătă.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu