MISIUNE DE TROLIERE A ELICOPTERULUI SMURD MUREȘ ÎNDEPLINITĂ CU SUCCES

Distribuie pe:

Sâmbătă, 12 februarie 2022, la solicitarea salvamontiștilor prahoveni, elicopterul SMURD Mureș a îndeplinit cu succes o misiune de troliere în munții Bucegi. Astfel, o turistă în vârstă de 43 de ani, care a căzut de la o înălțime de 250 de metri într-o prăpastie, a fost salvată cu ajutorul elicopterului SMURD Mureș, prin troliere de la locul în care se afla.

Elicopterul, din al cărui echipaj a făcut parte dr. Bartos Apor, medic primar medicină de urgență în cadrul UPU SMURD Mureș, a ajuns în munții Bucegi, dar, întrucât zona era una dificilă pentru aterizare, rănita a fost ridicată cu ajutorul troliului și transportată în siguranță la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

De asemenea, a fost troliat și partenerul turistei, care se afla mai sus pe creastă, care nu era rănit, dar, având în vedere temperatura extrem de scăzută și vântul puternic, echipajul medical a considerat că și acesta trebuie scos și transportat în condiții optime și de siguranță.

Turista, care a suferit un politraumatism prin cădere de la înălțime, a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș și internată în cadrul Secției Clinice Chirurgie I, iar în acest moment starea ei este una bună, fiind conștientă și stabilă hemodinamic și respirator.

Biroul de presă

Lasă un comentariu