SEMNE DE COMPATIBILITATE ÎNTRE PARTENERII DE CUPLU

Distribuie pe:

Psihologii din întreaga lume susțin că nu există doi oameni care se potrivesc perfect în mod natural și că este absolut normal să te simți ciudat uneori, mai ales când descoperi o serie de diferențe mari între tine și partenerul tău.

Însă, această realitate nu exclude posibilitatea ca partenerii să fie compatibili, existând o serie de factori foarte importanți care determină dacă relația poate dura întreaga viață.

Ioana Marinescu, consilier acreditat pentru dezvoltare personală și membru în cadrul grupului de suport pentru divorț, citat de libertatea.ro, ne dezvăluie câteva semne (bune!) care îți indică dacă tu și partenerul tău sunteți compatibili.

Nu pui la îndoială dragostea din relația ta - Știi că îți iubești partenerul și mai știi că și el te iubește. Ești în siguranță și fericit în relația ta și, chiar dacă uneori apar probleme care te îngrijorează, nu te îndoiești niciodată de ce simte partenerul tău pentru tine.

Știți lucruri unul despre celălalt pe care nu le știe nimeni altcineva - De la amintiri jenante până la detalii intime despre viața ta, împărtășirea secretelor poate arăta cât de compatibili sunteți cu adevărat. Onestitatea este importantă într-o relație, dar secretele cele mai intime îi arată partenerului tău că ești cu adevărat implicat în relație.

Nu vrei să schimbi nimic la partener - Îți respecți partenerul ca individ și nu vrei să încerci să îl schimbi. Sigur, s-ar putea să vorbească în somn sau să se îmbrace într-un mod care nu îți place, dar tu îl iubești și poți face față. Dacă vrei să schimbi personalitatea sau aspectul partenerului, ar putea însemna că nu sunteți compatibili.

Îți place să petreceți timp și separat - Când începi o relație, poate fi greu să stai departe de cel de care te-ai îndrăgostit și să petreci ceva timp singur. Însă, dacă plănuiești o relație pe termen lung, este esențial să petreci timp și separat de partenerul tău, pentru a te vedea cu prietenii și familia sau să te ocupi de propriile interese sau hobby-uri.

Împărtăș iți interese comune - Deși este important să ai propriile tale hobby-uri și interese, partenerii compatibili fac efortul de a petrece timp împreună, făcând lucruri care le plac ambilor. A avea puncte comune cu partenerul ajută în relațiile pe termen lung, pentru că puteți să mergeți împreună la diferite activități, cum ar fi dansul, sau puteți să vă petreceți weekendul gătind sau uitându-vă împreună la show-ul TV preferat.

Aveți neînțelegeri ocazionale - Într-o relație sănătoasă, este perfect normal să nu fii de acord cu partenerul în orice situație. Dacă îi spui partenerului că ai altă părere, ar trebui să te asculte și să te ia în serios. Dezacordurile ocazionale nu ar trebui să schimbe modul în care simțiți și vă raportați unul la celălalt.

Vrei să rezolvi probleme serioase - Adesea, în relațiile pe termen lung, pot apărea probleme majore care se referă la modul de administrare a banilor, la religie sau la spațiul în care locuiți. Majoritatea problemelor de acest fel pot fi rezolvate dacă partenerii sunt compatibili și sunt dispuși să facă unele compromisuri. Este important să lucrați împreună până când ajungeți la o decizie de care sunteți mulțumiți amândoi, dar pentru ca ambii să fiți mulțumiți aveți nevoie de compromisuri.

Partenerul te face să vrei să fii o persoană mai bună - Deși sună ca un clișeu, cuplurile compatibile continuă să se impulsioneze unul pe altul să evolueze. Fie că înveți să gătești un nou fel de mâncare, fie că obții o promovare la locul de muncă, partenerul tău ar trebui să te sprijine mereu, dar și invers.

Vă puteți imagina amândoi un viitor împreună - Chiar dacă nu trebuie să alegi invitații de nuntă din prima săptămână de relație, este întotdeauna util să fii pe aceeași lungime de undă cu partenerul tău. A avea interese diferite nu este o problemă. Partenerului tău i-ar putea plăcea să călătorească, în timp ce tu vrei să te căsătorești și să ai copii, dar nimeni nu spune că nu le puteți face pe amândouă. Dar, dacă partenerul tău nu vrea să vorbească despre un viitor împreună, este posibil să aveți așteptări diferite de la relație.

Poți fi tu însuți în preajma partenerului - Dacă sunteți compatibili, ar trebui să poți fi cu adevărat tu însuți oricând ești în preajma partenerului. Indiferent dacă ești fericit, trist sau supărat, ar trebui să poți exprima confortabil aceste emoții în fața partenerului, fără să te preocupe consecințele.

Sunteți atrași unul de celălalt - Deși sexul nu este totul, este important să fii compatibil din punct de vedere fizic cu partenerul tău. De la ținutul de mână până la săruturi în momente neașteptate, cuplurile compatibile își arată în mod regulat afecțiune. Cu alte cuvinte, ar trebui să existe o scânteie, oricât de mică.

Faci tot ce poți pentru a te înțelege bine cu familia lui - Dacă ai cunoscut familia partenerului și v-ați plăcut reciproc este minunat. Însă, dacă nu s-a întâmplat asta, este perfect normal. Să iubești pe cineva nu înseamnă automat să îi iubești familia, dar înseamnă să încerci să o accepți și să o respecți. Dacă vrei o relație pe termen lung, familia partenerului va deveni și familia ta, așa că este recomandat să începi să te înțelegi bine cu ea.

Îți păstrezi relația proaspătă - Oamenii îmbătrânesc, dar această realitate nu înseamnă că și relațiile trebuie să îmbătrânească. Adesea, copiii, serviciul și responsabilitățile pot aduce relația în plan secund. Deși toate responsabilitățile sunt importante, relația nu trebuie neglijată, ci trebuie crescută și ținută proaspătă permanent. Relația ar trebui să fie mereu o prioritate, iar acest lucru joacă un rol important în menținerea compatibilității.

Continuați să faceți efort unul pentru altul - Indiferent dacă sunteți împreună de 9 luni sau de 9 ani, este întotdeauna important să faceți un efort pentru relație, de la a arăta interes pentru pasiunile celuilalt până la atingeri tandre sau un sărut de câteva ori pe zi. După o lungă perioadă de timp împreună, poate simți că aceste lucruri nu mai sunt necesare, dar partenerii compatibili fac adesea eforturi suplimentare să își arate unul altuia că le pasă și că se apreciază reciproc.

Prietenii și familia îți cunosc partenerul și îl acceptă - Dacă ești într-o relație care te face fericit, ar trebui să fii încântat să îți prezinți partenerul prietenilor și familiei. Dacă persoanele de care ești apropiat nu ți-au cunoscut partenerul, întreabă-te de ce se întâmplă asta și dacă relația ta este cu adevărat una de viitor.

Compatibilitatea dintre parteneri este ceva ce vine parțial în mod natural, dar este și un proces care poate fi corectat și care necesită efort susținut din partea celor doi parteneri. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu