ȘAPTE MEDALII PENTRU MUREȘENI LA NAȚIONALELE PE ERGOMETRU

Distribuie pe:

Canotorii de la CS Mureșul Tg. Mureș au cucerit 7 medalii, dintre care 3 de aur, 1 de argint și 3 de bronz, la Campionatul Național pe ergometru de la Deva, competiție rezervată juniorilor, seniorilor și categoriei masters. Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, devenind campioni naționali: Marina Ariana Balint la simplu junioare III, Adelin Iulian și Rares Sebastian Măgerușan (la dublu juniori, categorie ușoară) și Gal Gyozo- la simplu, categoria masters. Medalia de argint a fost obținută în proba de 4 senioare (Cezara Necula, Ayana Maria Moldovan, Lacrima Debora Mîrza, Andreea Maria Ungurean), iar cele de bronz au fost câștigate de Adelina Someșan (simplu senioare, categorie ușoară), Mihaela Ligia Ionaș (simplu, categoria masters) și Sorin Gheorghiu (dublu, categoria masters). Foarte aproape de podiumul de premiere s-a aflat și Ancuța Adelina Ungurean (campioană mondială și europeană cu barca de 4 rame feminin a României), care s-a clasat pe locul IV la simplu senioare. Prestații meritorii au avut și ceilalți sportivi mureșeni, prezenți la competiție: Antonia Maria Vîntu (locul V la simplu junioare III), Alisia Maria Suciu (locul V la simplu junioare, categoria ușoară), Mihai David Soica (locul VI la simplu juniori, categoria ușoară), Andrei Cristian Poenar (locul VII la simplu juniori III), Patrick Alexandru Truța (locul XI la simplu jiniori II) și Septimiu Daniel Andone (locul XI la simplu juniori I). Competiția de la Deva a fost al doilea concurs din acest an pentru canotorii mureșeni, pregătiți de antrenoarea Claudia Balint. În luna februarie, la Cupa României tot pe ergometru, aceștia au cucerit 11 medalii, dintre care 2 de aur, 2 de argint și 7 de bronz.

FRF MUTĂ NAȚIONALA ÎN ALT ORAȘ DUPĂ BUCUREȘTI ȘI PLOIEȘTI!

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat în ce oraș și-ar putea disputa naționala meciurile. Tricolorii și-au disputat partidele din preliminariile trecute pe Arena Națională sau pe “Ilie Oană”, în funcție de adversară, dar FRF vrea să ducă prima reprezentativă și pe alte stadioane. In cadrul vizitei de la Craiova, Răzvan Burleanu a dezvăluit că în acest an naționala antrenată de Edward Iordănescu ar putea disputa partide pe “Ion Oblemenco”, arenă care are aproximativ 30.000 de locuri. S-a luat în calcul și varianta stadionului de la Târgu Jiu, dar aceasta nu îndeplinește standardele UEFA. “Ne dorim că fie în toamna acestui an, fie în primăvară să se întâmple acest lucru și naționala să revină la Craiova. Nu am promis decât acolo unde infrastructura permite. La Târgu Jiu am fost și am spus acum două săptămâni că prima reprezentativă nu poate juca din considerente logistice impuse de UEFA. Pentru Târgu Jiu am vorbit pentru U21 și U20”, a declarat Răzvan Burleanu. Conducătorul forului a vorbit și despre partidele cu Grecia și Israel, amicalele dinaintea partidelor din Liga Națiunilor. “Orice meci la nivel de națională contează în clasamentul FIFA și contează pentru moralul jucătorilor pentru cele patru meciuri din iunie. Va fi destul de dificil să umplem din nou stadioanele, iar aceasta este o consecință pe care o vedem la nivelul naționalei și la nivel european după această pandemie. Aceasta va fi cea mai mare provocare cu care noi, ca federație... să umplem stadioanele”, a mai spus președintele FRF.

LEGENDARUL CAMP NOU ÎȘI VA SCHIMBA NUMELE!

Spotify și FC Barcelona au semnat un contract de sponsorizare de mai multe sute de milioane de dolari, în urma căruia, printre altele, bradul companiei suedeze va face parte din numele stadionului. Stadionul echipei de fotbal FC Barcelona se va numi Spotify Camp Nou Camp Nou, legendarul stadion al clubului FC Barcelona, se va numi Spotify Camp Nou, în urma unui contract de sponsorizare tocmai semnat de cele două părți. Ințelegerea mai trebuie aprobată și de adunarea extraordinară a membrilor delegați ai clubului, ce va avea loc pe 3 aprilie, însă, aceasta este considerată doar o formalitate. Incepând cu sezonul 2022-2023, brandul Spotify va putea fi văzut și pe tricourile echipelor de fotbal masculine și feminine ale clubului catalan. Spotify va cumpăra și spațiu publicitar digital pe panourile din jurul terenului. Compania va afișa mesaje publicitare care, pe televizor, vor diferi în funcție de regiune - un mesaj va fi afișat în Europa, altul în Asia și așa mai departe. Spotify va plăti peste 75 de milioane de dolari pe an pentru contractul care se întinde pe patru ani și are o valoare totală de 310 milioane de dolari.

OVIDIU HAȚEGAN, ISTVAN KOVACS ȘI RADU PETRESCU, DELEGAȚI LA MECIURI DIN EUROPA LEAGUE ȘI CONFERENCE LEAGUE

Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs și Radu Petrescu vor conduce partide din Europa League și Conference League, informează FRF. Joi, Ovidiu Hațegan se va afla la centru la partida Lyon - FC Porto, returul optimilor Europa League. În tur, în Portugalia, francezii s-au impus cu 1-0. Hațegan îi va avea alături pe asistenții Mircea Grigoriu și Sebastian Gheorghe, al patrulea oficial fiind italianul Fabio Maresca. Tot din Peninsulă sunt și arbitrii VAR, Marco Di Bello și Marco Guida. Tot joi, de la 19.45, la un alt joc din optimile Europa League, Steaua Roșie - Rangers, va arbitra Istvan Kovacs, ajutat de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, asistenți, și de Horațiu Feșnic, al patrulea oficial. Oficialii VAR sunt Christian Dingert și Harm Osmers, ambii din Germania. În tur, Rangers s-a impus cu 3-0. Radu Petrescu a fost delegat la partida Roma - Vitesse (1-0 în tur) din optimile Conference League, programată joi, de la 19:45. Din brigada “centralului” român mai fac parte asistenții Radu Ghinguleac și Mihai Marica, în timp ce al patrulea oficial va fi Marcel Bîrsan.

MONICA NICULESCU ȘI IRINA CAMELIA BEGU, ELIMINATE ÎN SFERTURI LA DUBLU, LA INDIAN WELLS

Perechea Monica Niculescu/Irina-Camelia Begu a fost eliminată, marți, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 1000 de la Indian Wells. Begu și Niculescu au fost învinse de echipa Gabriela Dabrowski/Giuliana Olmos (Canada/Mexic), cap de serie numărul 5, scor 6-2, 2-6, 10-7. Meciul a durat o oră și 17 minute. Prezența în sferturi este recompensată cu un premiu total de 61.100 de dolari și cu 215 puncte WTA.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu