CALITATEA AERULUI NU ARE DE SUFERIT, DEOCAMDATĂ

Distribuie pe:

În momentul de față nu există nicio influență din direcția Ucrainei spre zona de nord a țării noastre în ceea ce privește calitatea aerului, a subliniat, luni, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos.

“Din păcate, riscul poluării atmosferei și aerului, mai ales pe teritoriul Ucrainei, este unul iminent, este foarte mare, datorită bombardamentelor care au loc acolo. A existat o evaluare a Poloniei, evaluarea noastră, făcută împreună cu specialiștii Comisiei Europene și cu colegii specialiști din Ucraina, astăzi arată că nu există niciun pericol care să se îndrepte spre România. Avem stații de monitorizare 24 de ore din 24, valorile sunt normale și valorile care cresc în anumite perioade în primul rând se datorează traficului și condițiilor meteo de imersiune termică. În momentul de față nu există nicio influență din direcția Ucrainei spre zona de nord a țării în ceea ce privește calitatea aerului”, a declarat ministrul Mediului la Palatul Parlamentului, unde a participat la ședința coaliției de guvernare.

El a adăugat că Ministerul Mediului analizează și face prognoze, împreună cu Agenția Națională de Meteorologie (ANM), și în fiecare dimineață situația este evaluată.

“Din rapoartele pe care le avem de azi dimineață, în continuare reiese această certitudine. Astăzi nu există niciun pericol dinspre Ucraina în ceea ce privește calitatea aerului”, a punctat ministrul Mediului.

Întrebat în legătură cu faptul că Bulgaria ar fi avertizat că în Marea Neagră sunt mai multe mine ucrainene care plutesc, respectiv dacă există măsuri pentru poluarea mediului, ministrul a arătat că deocamdată nu sunt informații oficiale în acest sens.

“Fiind vorba de o situație de război, cu siguranță, primele măsuri vor fi luate de Ministerul Apărării, de Armată. (...) Din punctul nostru de vedere, în momentul de față nu există informații certe că pe litoralul românesc ar exista așa ceva. În primul rând este pericol din punct de vedere al siguranței navigației și doar în cazul în care Ministerul Apărării nu găsește soluția de îndepărtate, de dezamorsare a acestor eventual mine, atunci putem să discutăm despre pericolul asupra mediului. Eu sunt convins că MApN va găsi soluția”, a spus Barna Tanczos. (Agerpres)

Lasă un comentariu