INOTĂTORII MUREȘENI, MEDALIAȚI LA NAȚIONALE

Distribuie pe:

Daniel Nicușan, de la CSM Tg. Mureș, a cucerit, sâmbătă, medalia de bronz în proba de 200 metri mixt, din cadrul Campionatului Național de înot în bazin olimpic (50 metri) de la Bacău. Pentru Nicușan este a treia medalie obținută la Bacău, după cea de aur, la 100 metri bras și cea de argint, de la 50 metri bras. Sántha Nóra, de la CSS Tg.Mureș, a câștigat argintul la 50 metri fluture, categoria juniori și medalia de bronz în aceeași probă, dar la caregoria tineret. De asemenea, ștafeta de 4×100 metri mixt a Clubului Sportiv Școlar Tg.Mureș, formată din Alesia Crăciun, Sárkány Melinda, Sántha Nóra și Aiana Crăciun, a luat argintul. Performera delegației mureșene a fost Fangli Henrietta, de la Clubul Sportiv Municipal, cu 3 medalii de aur, în probele de 50, 100 și 200 metri bras, rezervate seniorilor. De la același club, dar la juniori, Koncz Nimrod a cucerit și el trei medalii de bronz, la 100 metri spate, 400 metri mixt și 200 metri fluture.

DOUĂ VICTORII ȘI O ÎNFRÂNGERE LA FINAL PENTRU CSM TG.MUREȘ LA FUTSAL

Echipa CSM Tg. Mureș din Liga a 2-a a organizat ultimul turneu de futsal pe teren propriu, în Sala de Sport din Sântana de Mureș. Iată și rezultatele echipei târgumureșene:

CSM Târgu-Mureș - Șoimii Șimand 15-5, CSM Târgu-Mureș - Metropolitan Ișalnița 8-3 și CSM Târgu-Mureș - Wets Deva 1-5.

Formația mureșeană termină campionatul pe locul patru în Seria 3 Vest. De acum, echipa se concentrează pe Liga Elitelor U19, unde este liderul grupei. Formația CSM, pregătită de către târgumureșeanul Kacsó Endre va disputa meciul etapei a 6-a la Craiova, astăzi, 29 martie, de la ora 13.00.

Echipa CSM Tg. Mureș de baschet seniori a bifat o nouă victorie, ce-a de a 15-a, în Liga I. CSM Târgu-Mureș continuă să stea în coasta liderului, cu 15 victorii și o singură înfrângere. Astăzi, 29 martie, de la ora 17.00, CSM va evolua împotriva celor de la Agronomia București.

ALPINISTUL ADRIAN AHRIȚCULESEI A CUCERIT AL CINCILEA VULCAN - MONT GILUWE, DIN PAPUA NOUA GUINEE

Alpinistul Adrian Ahrițculesei a cucerit, duminică, vulcanul Mont Giluwe (4.367 m) din Papua Noua Guinee, cel mai înalt din zona Oceania-Australia, acesta fiind al cincilea obiectiv atins din circuitul celor “Seven Vulcanoes” (Șapte vulcani, n.red.) pe care bărbatul din Petroșani și-a propus să-l ducă la bun sfârșit.

“Adrian mi-a trimis un mesaj că a ajuns pe vârf. A spus că a fost multă umezeală și era obosit. Ulterior s-a retras în tabăra de la 3.000 de metri”, a declarat, pentru AGERPRES, Ștefan Adrian Jurca, unul dintre prietenii alpinistului.

El a menționat că, deocamdată, nu mai poate lua legătura cu alpinistul deoarece tabăra unde a coborât acesta nu are energie electrică, iar semnalul de telefonie este foarte slab. De aceea, comunicarea va fi reluată când Adrian Ahrițculesei va ajunge în orășelul Mount Hagen, în partea de început a traseului spre vulcan.

Expediția în Papua Noua Guinee a alpinistului din Petroșani este prevăzută să se încheie astăzi 29 martie, iar următorul vulcan pe care acesta și l-a propus să-l cucerească este Davamand (5.609 m), în Iran. Ascensiunea este programată în luna iunie, iar Adrian Ahrițculesei va fi însoțit de prietenul său, Ștefan Jurca.

Până acum, tânărul de 37 de ani a reușit să cucerească cinci dintre cei mai înalți vulcani ai lumii: Mont Giluwe (4.367 m) - Oceania și Australia, Pico de Orizaba (5.636 m) - America de Nord, Elbrus (5.642 m) - Europa, Ojos del Salado (6.893 m) - America de Sud, Kilimanjaro (5.895 m) - Africa.

ROMÂNIA UNDER 19, CALIFICATĂ A EURO

Naționala de fotbal a României, formată din jucători sub 19 ani, și-a asigurat prezența la turneul final al Campionatului European , după ce a învins, sâmbătă, cu 2-1, Croația, gazda Turului de Elită, ultima fază de calificare. Selecționata tricoloră, care a câștigat și primul joc cu Georgia, cu 5-1, și-a asigurat locul I în grupă, indiferent de rezultatul pe care îl va obține în ultimul meci al Turului de Elită, cel cu Islanda, de astăzi, 29 martie. Turneul final al Campionatului European Under 19 va avea loc în perioada 18 iunie -1 iulie, în Slovacia.

VAL DE RETRAGERI DE PE TABLOUL FEMININE DE SIMPLU AL MIAMI OPEN

Mai multe jucătoare au abandonat partidele sau nu au intrat pe teren la meciurile pe care le aveau de disputat la turneul de categorie WTA 1.000 Miami Open din cauza problemelor fizice. În primul tur, Maryna Zanevska reprezentând Belgia, locul 68 WTA, s-a retras după ce a pierdut, scor 2-6, meciul cu Kaia Kanepi din Estonia, locul 61 WTA. În aceeași fază, și jucătoarea italiană Camila Giorgi, locul 67 WTA, nu a disputat decât un set, scor 5-7, cu Ana Bondar din Ungaria, locul 76 WTA. Apoi Simona Halep s-a retras înaintea meciului pe care urma să-l joace în turul al doilea, în care era direct acceptată, cu Daria Saville din Australia, locul 249 WTA. Promovată în turul al treilea fără să evolueze, Saville a beneficiat și de abandonul Katerinei Siniakova din Cehia, locul 53 WTA, la scorul de 6-1. Saville va juca în optimi cu italianca Lucia Bronzetti, locul 102 WTA, prezentă pe tablou ca lucky loser, care nu a jucat meciul din manșa anterioară pentru că adversara ei, Anna Kalinskaia, locul 84 WTA, s-a retras din competiție. Nici japoneza Naomi Osaka, locul 77 WTA, nu a jucat în turul al treilea, trecând în optimi după retragerea jucătoarei Karolina Muchova, locul 74 WTA.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu