SCUTIRI DE TAXE ÎN FAVOAREA REFUGIAȚILOR UCRAINENI

Distribuie pe:

Compania Națională “Poșta Română” (CNPR) va aplica o scutire de taxe pentru declarațiile vamale aferente importului de bunuri personale destinate refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul României, în contextul războiului actual, a anunțat operatorul poștal național, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

“După oferirea spațiilor interne de cazare pentru găzduirea refugiaților și punerea la dispoziție a întregii infrastructuri pentru a colecta și distribui ajutoarele umanitare donate pentru oamenii afectați de criza din Ucraina, Poșta Română continuă să se implice în sprijinul cetățenilor afectați de criza umanitară din Ucraina și simplifică formalitățile, la import, în cazul bunurilor personale și a ajutoarelor transmise prin colete poștale refugiaților de război din România”, precizează compania, citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, toate coletele transmise de poșta din Ucraina, care sosesc la Biroul de Schimb Internațional București marcate “humanitarian aid”, vor fi scutite de tarif de comisionariat vamal în cuantum de 20 de lei/declarație pentru declarațiile vamale aferente importului de bunuri personale destinate refugiaților ucraineni aflați pe teritoriul României. CNPR s-a implicat în activități de ajutorare a cetățenilor afectați de criza umanitară din Ucraina.

Astfel, la începutul lunii martie, șeful Poștei Române anunța, într-o conferință de presă, că în fiecare municipiu reședință de județ din țară va exista cel puțin un punct de colectare a ajutoarelor umanitare destinate Ucrainei.

Acțiunea are loc în colaborare cu Poșta din Ucraina - Ukrposhta, entitate care preia coletele și le distribuie acolo unde este nevoie. La finele lunii februarie, operatorul național poștal a informat că pune la dispoziție unități de cazare din circuitul intern dedicate angajaților, pentru găzduirea refugiaților din Ucraina. Astfel, instituția dispune, la nivelul rețelei oficiilor poștale, de un total de 23 unități de cazare (cu 203 paturi), care sunt dedicate circuitului intern al angajaților, în 18 județe. Poșta Română este cel mai mare operator național din domeniul serviciilor poștale și se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării (93,52%) și Fondul Proprietatea (6,48%).

Lasă un comentariu