LIBERALII REGHINENI DONEAZĂ 40.000 DE LEI PENTRU COPIII, ADOLESCENȚII ȘI ADULȚII DIAGNOSTICAȚI CU TULBURĂRI DE NEURODEZVOLTARE

Distribuie pe:

- Domnule președinte al PNL Reghin, Gabriel Toncean, în aceste zile de crunte provocări, un nou gest de solidaritate și umanism din partea liberalilor reghineni.

- Așa cum am promis, în momentul în care ne-am alăturat proiectului Alinei Farkaș, astăzi (miercuri, 6 aprilie) am donat 40.000 de lei Asociației Zori Kids, pentru a demara construcția unui centru modern de terapie și alte activități integrate, pentru copiii, adolescenții și adulții diagnosticați cu tulburări de neurodezvoltare. Pe lângă indemnizațiile pe care le donăm anual, împreună cu colegii mei (grupul consilierilor locali ai PNL Reghin), prin intermediul Asociației “Merităm mai mult”, am reușit să strângem fonduri suplimentare pentru acest proiect. De asemenea, fac apel la toți inimoșii care doresc să contribuie, să o ajute pe Alina Farkaș în demersul său, întrucât este un proiect dificil, dar de o importanță majoră pentru comunitatea noastră și nu numai. Donațiile se pot face și în contul deschis la Banca Transilvania:

RO86BTRLRONCRT0582767901.

- Se pare că gestul dvs. vine în continuarea unor astfel de acțiuni, demarate în sprijinul Asociației Zori Kids.

- Așa este. Anul trecut, tot pe vreme aceasta, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, provocarea pe care am lansat-o colegilor mei era ca, împreună, să înființăm în Reghin un centru nou pentru Asociația ZORI Kids, care oferă terapie copiilor care suferă de tulburări din spectrul autist. Admir munca pe care membri asociației, fondată de Alina Farkas, o prestează, iar serviciile pe care le oferă sunt de neprețuit! Și asta deoarece ei sunt singurii din municipiul nostru care oferă ajutor acestor copii, dar și părinților lor. Din păcate, însă, Zori Kids funcționa într-un spațiu închiriat. De aceea, prin intermediul Asociației “Merităm mai mult”, pe care am înființat-o împreună cu colegii mei din cadrul PNL Reghin, am decis să le oferim sprijin pentru un sediu corespunzător, în care să-și desfășoare activitatea. Astfel, Asociația Zori Kids poate face un pas înainte pentru construirea centrului de terapie și activități integrate!

- Pentru cititorii noștri, care sunt alte câteva dintre obiective ale Asociației Zori Kids?

- Obiectivele echipei Zori Kids sunt de a sprijini atât copiii cu nevoi speciale, cât și familiile lor, să ajute la identificarea precoce a cazurilor care necesită terapie de specialitate, să urmărească progresul zilnic al copiilor, al personalului și al logisticii necesare ajutorării acestor copii. Integrarea acestor copii în societate este extrem de importantă, pentru noi, toți. Deși nu toți suntem la fel, acest lucru nu ne împiedică să avem aceleași vise, țeluri, speranțe și dorințe. Fiecare merităm, în mod egal, să fim acceptați pentru ceea ce suntem, nu pentru ,,cum” suntem!

CORNEL GROZA

Lasă un comentariu