PRINTRE RÂNDURI

Distribuie pe:

1. Cine dă dovadă de o mai mare slăbiciune: Nerecunoscătorul - adică acela care nu mulțumește pentru ajutorul primit, sau cel care revendică recunoștința?

2. Te-ai întrebat vreodată ce ai face de mâine, cum ar arăta stilul tău de viață începând de poimâine dacă astăzi ai afla că nu există Dumnezeu și nemurire? Dar dacă ai afla contrariul?

3. “Totul se plătește”! Mai puțin ideea de “tot”! Imaginați-vă, însă, ce se va întâmpla cu noi când și ea va fi impozitată?

4. S-a preconizat că, odată cu secularizarea, religia va dispare! Nimic mai naiv! A fost pur și simplu subestimat principiul: nimic nu piere, totul se Transformers!

5. Cineva a zis la o emisiune TV: “Nu v-ați săturat să fiți români?” Cum așa?! Știm cu toții că în nicio altă nație, cetățenii nu se “mâncă” atât de bine între ei.

6. Omul e în stare să se facă Dumnezeu pentru a-l face pe Dumnezeu om!

7. Uneori, mi-a fost ciudă pe animale! Ele nu au problema perfecționării morale! Dar acum, în vremurile din urmă, parcă m-am mai resemnat…!

8. Am fost întrebat: Ce va fi după omenire!? Păi… nu va mai fi “va fi”.

9. Nu am să înțeleg niciodată de ce trebuie să fie uciși unii dintre noi pentru a putea fi fericiți alții dintre noi! Nu este vorba despre același Noi?!

10. Aristotel vorbea despre un principiu etern și nemișcat ca și cauza primă a mișcării însăși! Însă nu o cauză care generează sec și plicticos un set de alte cauze-efect, ci una specială, iubitoare, erotică chiar. O cauză care mișcă prin atracție, nu prin respingere! Nu suntem “împinși” spre, ci atrași de! Nu “causa eficiens”, ci “causa finalis”, zicea el acum peste 2.400 de ani! Și iată că nu peste multă vreme, “Principiul” însuși se întrupează chemând-ne la El! Ce răspuns îi dăm?

EMANUEL SORIN BUGNER

Lasă un comentariu