AVEM DE DOUĂ ORI MAI MULTE GRIPE ȘI VIROZE DECÂT ANUL TRECUT, DIN CAUZA RENUNȚĂRII LA MASCĂ. AU FOST ȘI DECESE

Distribuie pe:

Renunțarea la mască a făcut ca numărul cazurilor de viroze și gripe să fie de două ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-un interviu acordat SpotMedia.ro.

“Săptămâna trecută am avut 75.000 de viroze, față de 78 de mii în precedenta. De două ori mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut, când purtam mască.

Acum un an purtam masca, acum nu mai purtăm mască. Virozele se transmit, este o perioadă cu fluctuații mari de temperatură, virozele se transmit în această conjunctură.

Am avut într-o săptămână 650-700 de cazuri de gripă, destul de multe, iar numărul real este de 10-20 de ori mai mare. La fel ca și în cazul coronavirusului, numărul cazurilor reale este mai mare decât cel transmis oficial. Peste tot se întâmplă așa, nu doar în România”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătății a subliniat că anul acesta s-au vaccinat mult mai puține persoane împotriva gripei, față de anul trecut.

“Noi am vaccinat în acest an, împotriva gripei, peste 1,5 milioane de persoane, destul de puțin, anul trecut s-au vaccinat 2 milioane. La o țară cu o populație ca a României ar trebui să se vaccineze cel puțin 3-4 milioane de persoane, mai ales din grupe vulnerabile, astfel încât gripa să nu pună probleme deosebite”, a explicat ministrul într-o declarație preluată de Spotmedia.

Alexandru Rafila a mai afirmat că au fost înregistrate și decese din cauza gripei.

“Există și decese provocate de gripă, dar nu sunt niște cifre așa de ridicate ca în cazul Covid”, a mai spus Rafila.

Foto: Pixabay.com

Lasă un comentariu