SĂRBĂTORILE PASCALE ÎN STAȚIUNILE DE PE VALEA OLTULUI ȘI VALEA LOTRULUI

Distribuie pe:

Mii de turiști sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni să petreacă Sărbătorile Pascale în stațiunile de pe Valea Oltului și Valea Lotrului, unde operatorii de turism s-au pregătit cu pachete turistice ce includ mese festive cu bucate tradiționale, cei care ajung în această zonă având și posibilitatea de a se bucura de ultimele zile în care mai pot schia la Obârșia Lotrului.

Primarul din Voineasa, Gabriel Năstăsescu, a precizat luni, pentru AGERPRES, că la pârtia Transalpina este în continuare zăpadă din belșug, astfel că cei care doresc pot schia în condiții foarte bune și în perioada Paștelui.

“Zăpadă este destulă în zonă. La cota 1.850 m, stratul măsoară peste un metru. Și în partea inferioară a pârtiei, la cota peste 1.300 m, stratul, deși mai mic, este destul de consistent și se poate schia în continuare în condiții foarte bune. Domeniul schiabil va fi deschis de Paște, însă după aceste sărbători, chiar după a doua zi de Paște, pârtia va fi închisă”, a spus primarul din Voineasa, preluat de AGERPRES.

Pentru cei care își doresc însă să petreacă Paștele în mod tradițional, operatorii de turism din localitățile învecinate au pregătit o serie de pachete turistice, la mare căutare fiind anul acesta localitatea Malaia, comună aspirantă la obținerea statutului de stațiune turistică de interes local și unde au fost rezervate deja peste 800 de locuri de cazare.

“Din ce am discutat cu proprietarii de pensiuni și pensiuni agroturistice din localitate, gradul de ocupare al acestora este de 100%. Sunt 500 de locuri de cazare autorizate și încă vreo 300 aflate în curs de autorizare, care au fost deja închiriate pentru Paște. Majoritatea sunt pachete turistice care au inclusă masa festivă, cu bucate tradiționale”, a precizat primarul din Malaia, Gheorghe Dinculescu.

Sute de turiști sunt așteptați să petreacă Învierea în mod tradițional și la Brezoi, oraș declarat recent stațiune turistică de interes local și care a devenit una din principalele atracții turistice din județul Vâlcea ca urmare a unor festivaluri de muzică blues, folk și rock ce se desfășoară de câțiva ani aici, în perioada de vară.

“În momentul de față sunt 700 de locuri de cazare care sunt oferite de unitățile turistice numai în Brezoi. Nu aș putea să spun câte din ele vor fi ocupate la sfârșitul săptămânii, dar pot să vă spun că pensiunile sunt pline și se pregătesc pentru deschiderea sezonului estival pe 1 mai. În această vară, așteptăm la Brezoi peste 100.000 de turiști. Sunt locuri deja rezervate, turiștii care știm deja că vor veni și nu doar pentru Festivalul Open Air Blues, ci și la celelalte evenimente culturale pe care noi le-am pregătit pentru această vară”, a declarat primarul Brezoiului, Robert Schell.

În așteptarea deschiderii sezonului estival, anunțată pentru 1 mai, și operatorii de turism din stațiunea Călimănești-Căciulata au pregătit pentru cei care vor să petreacă Paștele pe Valea Oltului și să participe și la slujba de Înviere în mânăstirile și schiturile pentru care zona este cunoscută (Cozia, Stănișoara, Turnu sau Ostrov) pachete din care nu lipsesc produsele tradiționale, dar și băile la ștrandurile și piscinele cu apă termală.

“În proporție de 80%, cele peste 4.500 de locuri de cazare din pensiunile și unitățile hoteliere din stațiune au fost rezervate pentru Sărbătorile Pascale. Fiecare unitate de cazare a avut pachete pentru petrecerea acestei sărbători în care sunt incluse mese festive cu produse tradiționale și la prețuri accesibile pentru o paletă largă de turiști, pentru care vor fi deschise și piscinele și ștrandurile cu apă termală din localitate. Pregătite sunt și lăcașurile de cult din zonă, care, în mod normal, au mai mulți vizitatori în această perioadă”, a spus edilul-șef al stațiunii Călimănești, Florinel Constantinescu.

Prețul pachetelor turistice în pensiunile și hotelurile de pe Valea Oltului și Valea Lotrului în perioada Sărbătorilor Pascale variază între 350 lei/noapte de persoană în Malaia și maxim 1.445 de lei pentru un sejur de trei nopți, cu pensiune completă și masă festivă, în Călimănești.

Lasă un comentariu