SENIOARELE DE LA CS ELECTROMUREȘ ROMGAZ TG. MUREȘ, VICECAMPIOANE NAȚIONALE

Distribuie pe:

Echipa feminină de popice a clubului CS Electromureș Romgaz Tg.Mureș a cucerit medaliile de argint în cadrul finalei Campionatului Național, rezervat senioarelor, competiție ce a avut loc la Cluj-Napoca. Formația târgumureșeană, alcătuită doar din junioare, a totalizat în cele două zile de concurs 6.829 popice doborâte, fiind devansată de Rapid București, cu 6.971 p.d., echipă care și-a adjudecat titlul național. Pe locul III a terminat Conpet Ploiești, cu 6.776 popice doborâte. Pentru CS Electromureș Romgaz, antrenată de Orosz Istvan și Seres Jozsef, au evoluat Szabo Julia Emese, Seres Bernadett, Roxana Andreea Bordianu, Kadar Nora, Fekete Reka, Maria Ciobanu și Budoi Noemi. Monica Dan a fost rezervă în ambele zile. În urma acestui rezultat, tânăra echipă târgumureșeană a obținut dreptul de-a participa la Cupa Europei, competiție ce va avea loc în luna octombrie, la München, în Germania.                    

BC SIRIUS MUREȘUL TG. MUREȘ S-A IMPUS LA ALEXANDRIA

Locurile 5-6 din Liga Națională de baschet feminin se joacă între formațiile CSM Alexandria și BC Sirius Mureșul Tg.Mureș, pe principiul “două din trei”, iar primul meci s-a disputat marți, 19 aprilie, în Sala Sporturilor din Alexandria, fiind câștigat de mureșence, cu 63-61. BC Sirius și-a luat astfel o binemeritată revanșă după eliminarea din “sferturile” Cupei României. Cel de-al doilea duel

va avea loc astăzi, 21 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș, iar o eventuală partidă a treia, decisivă, este planificată marți, 26 aprilie, la Alexandria.

U BT CLUJ-NAPOCA A RATAT CALIFICAREA ÎN SEMIFINALELE LIGII CAMPIONILOR

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania, a ratat marți, pe teren propriu, în fața a 10.000 de fani, calificarea în semifinalele Basketball Champions League (BCL), după ce a fost învinsă de formația germană MHP Riesen Ludwigsburg, în meciul decisiv din sferturile de finală ale competiției. U BT Cluj a pierdut, după un joc în care a fost depășită de presiunea obiectivului și a fost dominată la multe capitole, cu scorul de 73-78 (23-37), principalii marcatori ai partidei fiind Hogue 15, Richard 15, Bircevic 12, pentru gazde, respectiv Hulls 18, pentru MHP. Meciul nu a fost lipsit de proteste din partea băncii campioanei României, care a reclamat în mai multe rânduri maniera de arbitraj diferită pentru echipa sa față de cea adversă, iar în minutul 38, antrenorul Mihai Silvășan a fost eliminat de pe banca tehnică. La partida de marți seară din BT Arena au asistat, din nou, 10.000 de fani, care au creat o atmosferă senzațională timp de două ore, indiferent de evoluția scorului și și-au aplaudat copios favoriții la final, în pofida rezultatului. Și la prima dispută dintre cele două echipe, BT Arena a fost la capacitate maximă, atunci doborându-se pentru prima dată recordul de capacitate al arenei. Campioana României a câștigat prima dispută a seriei de trei partide, cu 76-73, după care formația germană s-a impus pe terenul propriu, cu 92-75. Cu 2-1 la general, MHP Riesen Ludwigsburg se califică la Turneul Final Four de la Bilbao, care va avea loc între 6-8 mai. În 6 mai, se vor duela în semifinale MHP Riesen Ludwigsburg - Baxi Manesa și Hapoel Holon - Lenovo Tenerife, iar în 8 mai se vor juca finala pentru medalia de bronz și cea pentru trofeu. U BT Cluj a evoluat în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încer-care. A câștigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor și cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total și a atins cea mai bună performanță a unei echipe masculine românești în Basketball Champions League, competiție aflată la a șasea ediție.

ÎNCEPE FAZA REGIONALĂ  A CUPEI SATELOR, COMPETIȚIE U13 DESFĂȘURATĂ ÎN SATELE ȘI COMUNELE DIN ROMÂNIA!

În urma încheierii etapei județene a Cupei Satelor, competiție U13 desfășurată în satele și comunele din România, s-au stabilit echipele care vor participa în faza regională. Competiția este împărțită în 8 zone. Județul Mureș face parte din Zona 5, alături de Harghita, Alba și Sibiu. Zona 5: COMUNA ZAU DE CAMPIE (Mureș), COMUNA FRUMOASA (Harghita), COMUNA CRĂCIUNELU DE JOS (Alba) și COMUNA ȘURA MARE (Sibiu). Faza regională se va disputa în data de 5 mai, în comuna Dârlos din Sibiu! Cupa Satelor este o competiție națională U13 organizată de Federația Română de Fotbal cu sprijinul Kaufland România, dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.

LUPTA PENTRU TITLU ÎN LIGA 1 DE FOTBAL SE DUCE ÎN CONTINUARE!

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a anunțat că se pregătește planul pentru finalul de campionat, dacă în ultima etapă cu CFR Cluj se va juca meciul decisiv pentru titlu. Echipa finanțată de Gigi Becali are trei variante în acest moment. Pentru FCSB revine problema eternă. Fără o “casă” proprie, clubul din Berceni a fost nevoit să se plimbe între mai multe stadioane, precum cele din Pitești, Buzău sau Giurgiu, atunci când Arena Națională a fost indisponibilă. Totuși, FCSB nu plănuiește să-și construiască o arenă pe care să o folosească în exclusivitate, iar Mihai Stoica a anunțat de ce Gigi Becali nu vrea să construiasă un stadion. În finalul acestui sezon, meciul decisiv pentru titlul Ligii 1, FCSB - CFR Cluj, din ultima etapă a play-off-ului, se poate juca la Buzău, pe un stadion nemodernizat, de 13.000 de locuri. Meciul programat la finalul lunii mai e dus departe de Arena Națională, acolo unde vor fi în toi pregătirile pentru festivalul Saga. Totuși, arena din Buzău, o replică a vechiului Stadion Steaua, este abia a treia variantă a FCSB. Mihai Stoica a anunțat că primele două opțiuni sunt din București, Stadionul Steaua și cel de la Arcul de Triumf. De altfel, clubul lui Gigi Becali va depune o cerere pentru ca echipa să fie acceptată pe una dintre arenele noi. Programul echipei FCSB în play-off: Farul (d), FC Argeș (a), Universitatea Craiova (d), FC Voluntari (d), CFR Cluj (a). Toni Petrea a diminuat diferența față de Dan Petrescu și a relansat lupta la titlu. După cinci etape din play-off, CFR Cluj conduce cu 45 de puncte, FCSB e pe locul secund, cu 43 de puncte, iar Universitatea Craiova închide podiumul, cu 39 de puncte.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu