CAMPANIA “CURĂȚĂM ROMÂNIA” LA PĂDUREA ROTUNDĂ - REGHIN

Distribuie pe:

Aproximativ 500 de voluntari mobilizați de Asociația Our Lifetime au reușit, marți, să adune peste 1,2 tone de deșeuri, inclusiv damigene, canapele și cauciucuri, din zona Pădurea Rotundă din Reghin, în cadrul Campaniei Naționale “Curățăm România!”, inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

“Asociația Our Lifetime s-a alăturat Campaniei Naționale «Curățăm România!», suntem într-o locație emblematică de pe Valea Mureșului, la Pădurea Rotundă din Reghin. Ne-am setat ca obiectiv o componentă socială, una educațională și una de mediu. De la acestea pornim astăzi, și anume impactul pe care îl aducem asupra mediului. Avem peste 30 ha de pădure, plus platoul, pe care ne-am propus să le curățăm. Ne-am organizat pe 8 trasee, am început cu o estimare de 200 de voluntari, ni s-au alăturat 500. Copiii sunt foarte activi și foarte deschiși, în plus, pot să transmită mesajul părinților despre ce înseamnă curățenia. E un mesaj și pentru autoritățile locale că putem să exploatăm această bogăție și să ne aplecăm mai serios asupra ei. Ca și componentă socială, avem conectarea generațiilor, avem elevi, studenți, oameni maturi, sunt voluntari din toate categoriile (...) Cantitățile foarte mari de deșeuri abandonate ilegal pe tot cuprinsul țării ne obligă să facem ceva. Avem o responsabilitate morală pentru ce lăsăm moștenire generațiilor viitoare (...) Au fost adunate 1,2 tone de deșeuri, inclusiv damigene, canapele și cauciucuri”, a declarat președintele Asociației Our Lifetime din județul Mureș, Mihai-Dan Farcaș.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor derulează în lunile aprilie și mai Campania Națională “Curățăm România!”, sub sloganul “O țară fără deșeuri abandonate!”

Lasă un comentariu