INTERVENȚIE DIFICILĂ DE EXCIZIE A UNEI TUMORI GIGANTE, LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secției Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, coordonată de dr. Daniel POPA, medic primar Chirurgie generală, au realizat, în cursul zilei de marți, 17 mai 2022, o intervenție de excizie a unei formațiuni tumorale gigante retroperitoneale care îngloba rinichiul stâng, hilul renal, mușchiul psoas stâng, diafragmul stâng, unui pacient de 42 de ani.

Intervenția, care a fost extrem de dificilă din cauza volumului mare al tumorii, care avea un diametru de 35 de cm și aproximativ 12 kg, dar și datorită relației strânse cu elemente vasculare importante, a durat aproximativ 2 ore, s-a desfășurat în Blocul operator Chirurgie I și a constat în excizia în întregime a formațiunii tumorale, fără a lăsa țesut tumoral restant.

Evoluția postoperatorie a pacientului este una favorabilă, urmând ca acesta să fie externat în următoarea perioadă.

Echipa care a realizat intervenția este formată din dr. Daniel POPA, medic primar Chirurgie generală, dr. Cosmin NICOLESCU, medic primar Chirurgie generală, dr. HORVATH Zsuzsanna, medic specialist ATI și dr. Dumitru GODJA, medic rezident Chirurgie generală.

Biroul de presă

Lasă un comentariu