S-A ÎNCHEIAT ANUL ȘCOLAR

Distribuie pe:

Motto: “Obiectivul educației este cunoașterea, nu a faptelor, ci a valorilor”. (William Burroughs)

Cursurile anului școlar 2021-2022 s-au încheiat. Acestea vor fi reluate luni, 5 septembrie 2022. Până atunci, elevii se vor bucura de vacanța de vară.

În curtea instituțiilor de învățământ, într-un cadru festiv, s-au oferit recompense pentru rezultatele deosebite la învățătură și purtare de pe parcursul anului școlar. Elevii cu rezultate deosebite au fost nominalizați și felicitați. Astfel, după discursurile de rigoare, au fost premiați cei mai merituoși dintre ei, cărora li s-a oferit diplome și cărți. Au urmat îmbrățișările și florile din partea părinților, rudelor și prietenilor, prezenți în număr mare la eveniment.

În această perioadă, elevii clasei a VIII-a vor susține Evaluarea Națională, examen ce se desfășoară anual, într-o singură sesiune și reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Prima probă scrisă, la Limba și Literatura română, este programată marți, 14 iunie.

În județul Mureș s-au înscris pentru a susține Evaluarea Națională 4.807 elevi, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

L.B.

Lasă un comentariu